TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Linn kutter ut forforsterkere

Snart blir det slutt på analoge preamper fra den skotske produsenten.

forfatter
Publisert 01.06.15 - 15:40

Skottlands hi-fi stolthet Linn Products vakte oppsikt da de i 2009 stoppet produksjon av CD-spillere, til fordel for sine digitale streamingspillere kalt DS. Linn var med dette en av de første high-end produsentene som ga opp CD-spilleren helt og holdent. Satsingen på digital streaming har vist seg å bli en suksess for den skotske familiebedriften. Ved siden av den klassiske LP12 platespilleren som gjorde dem berømt på 70-tallet, regnes Linn i dag som en av pionerene innen digital musikkstreamere.

Linn_Akurate_Exakt_System_50

Nå står altså den analoge forforsterkeren for tur. Linn tilbyr sine DS musikkspillere både som separat lydkilde og som en integrert del av forforsterkerne sine (kalt DSM). Produktene er også oppgradert i senere tid, med nye avanserte muligheter for romkorreksjon og høyttaleroptimalisering kalt Room Optimisation.

Den naturlige følgen av dette, er et minskende behov for rene, analoge forforsterkere og forsterkere uten innebygd D/A konverter. Disse vil Linn nå altså kutte ut. Helt konkret betyr det at produkter som den integrerte stereforsterkeren Majik-I, og forforsterkerne Akurate Kontrol og Klimax Kontrol nå fases ut av sortimentet.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun, mannen bak den legendariske LP12 platespilleren. I dag er det sønnen Gilad Tiefenbrun som styrer den daglige driften. Gilad var blant annet ansvarlig for utviklingen av de digitale DS musikkspillerne.
Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun, mannen bak den legendariske LP12 platespilleren. I dag er det sønnen Gilad som håndterer den daglige driften. Gilad var blant annet ansvarlig for utviklingen av den første DS-modellen, Klimax DS.

– Folk sa vi var gale når vi sluttet å lage CD-spillere, men det var simpelthen en konsekvens av ny og overlegen teknologi, kombinert med nye musikk- og lyttevaner hos folk flest. Akkurat som DS betyr bedre lydkvalitet og brukervennlighet enn CD-spilleren, vil DSM-produktene overgå enhver forforsterker på både lydkvalitet og funksjonalitet, sier Linn-direktør Gilad Tiefenbrun i en pressemelding.

I forbindelse med modellutfasingen kjører Linn også en kampanje for de som ønsker å oppgradere sin eksisterende forforsterker til en digital DSM. Det gis 10% rabatt på nye modeller ved innbytte av din gamle forsterker (fra Linn eller andre produsenter) frem til 14. august.

Kontrapunkt

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde