Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Linn kutter ut forforsterkere

Snart blir det slutt på analoge preamper fra den skotske produsenten.

Skrevet av / 01.06.15 - 15:40
Linn kutter ut forforsterkere

Skottlands hi-fi stolthet Linn Products vakte oppsikt da de i 2009 stoppet produksjon av CD-spillere, til fordel for sine digitale streamingspillere kalt DS. Linn var med dette en av de første high-end produsentene som ga opp CD-spilleren helt og holdent. Satsingen på digital streaming har vist seg å bli en suksess for den skotske familiebedriften. Ved siden av den klassiske LP12 platespilleren som gjorde dem berømt på 70-tallet, regnes Linn i dag som en av pionerene innen digital musikkstreamere.

Linn_Akurate_Exakt_System_50

Nå står altså den analoge forforsterkeren for tur. Linn tilbyr sine DS musikkspillere både som separat lydkilde og som en integrert del av forforsterkerne sine (kalt DSM). Produktene er også oppgradert i senere tid, med nye avanserte muligheter for romkorreksjon og høyttaleroptimalisering kalt Room Optimisation.

Den naturlige følgen av dette, er et minskende behov for rene, analoge forforsterkere og forsterkere uten innebygd D/A konverter. Disse vil Linn nå altså kutte ut. Helt konkret betyr det at produkter som den integrerte stereforsterkeren Majik-I, og forforsterkerne Akurate Kontrol og Klimax Kontrol nå fases ut av sortimentet.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun, mannen bak den legendariske LP12 platespilleren. I dag er det sønnen Gilad Tiefenbrun som styrer den daglige driften. Gilad var blant annet ansvarlig for utviklingen av de digitale DS musikkspillerne.
Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun, mannen bak den legendariske LP12 platespilleren. I dag er det sønnen Gilad som håndterer den daglige driften. Gilad var blant annet ansvarlig for utviklingen av den første DS-modellen, Klimax DS.

– Folk sa vi var gale når vi sluttet å lage CD-spillere, men det var simpelthen en konsekvens av ny og overlegen teknologi, kombinert med nye musikk- og lyttevaner hos folk flest. Akkurat som DS betyr bedre lydkvalitet og brukervennlighet enn CD-spilleren, vil DSM-produktene overgå enhver forforsterker på både lydkvalitet og funksjonalitet, sier Linn-direktør Gilad Tiefenbrun i en pressemelding.

I forbindelse med modellutfasingen kjører Linn også en kampanje for de som ønsker å oppgradere sin eksisterende forforsterker til en digital DSM. Det gis 10% rabatt på nye modeller ved innbytte av din gamle forsterker (fra Linn eller andre produsenter) frem til 14. august.

Kontrapunkt

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top