Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Libratone-høyttalere får Bluetooth og NFC

Øker fleksibiliteten til de trådløse høyttalerne ZIPP og LOOP.

Skrevet av / 06.10.14 - 16:41
Libratone-høyttalere får Bluetooth og NFC

Libratone legger ikke skjul på at de mener at Wi-Fi er den optimale måten å strømme musikk på, for best mulig lyd og stabil overføring. Men når man ser at Bluetooth blir stadig mer utbredt og at mange foretrekker denne måten å strømme musikken på, så er det naturlig at man tar affære.

Libratone utstyrer derfor sine ZIPP og LOOP med Bluetooth og enkel tilkobling med NFC, for å gjøre produktene mer sosiale og brukervennlige. Har du en telefon med NFC, kobles den opp på få sekunder ved å holde telefonen over logoen på Libratone-høyttaleren.

CD-kvalitet?
Bluetooth 4.0 og aptX-teknologi gir trådløs strømming med høyere lydkvalitet. I presseskrivet blir vi fortalt at dette gir CD-kvalitet, men Bluetooth støtter maksimalt 352 kbps, og selv om aptX-kodeken utnytter denne båndbredden bedre, kan det aldri bli full CD-kvalitet.

Bluetooth Smart gjør at enheter kan være sammenkoblet i både timer og dager uten å miste forbindelsen.

Wi-Fi-tilkobling
I sann Libratone-ånd er det fremdeles mulig – og foretrukket – å koble produktet til Wi-Fi-hjemmenettverket enten via AirPlay eller DLNA-teknologi. Innebygd Spotify Connect lar deg sømløst strømme millioner av sanger fra Spotify til en Wi-Fi-tilkoblet Libratone-høyttaler uten avbrudd fra innkommende samtaler. HTC Connect gjør det dessuten enda enklere for HTC-brukere å strømme musikk trådløst fra sine smarttelefoner til Libratone LOOP og Libratone ZIPP. Lydprofiler i høyttalerne gjør at de kan tilpasses omgivelsene gjennom en gratis Libratone-app.

Nye farger og materialer
Wi-Fi- og Bluetooth-versjonen av den bærbare og batteridrevne Libratone ZIPP kommer i en oppdatert versjon med et brunt skinnhåndtak og Salty Grey ulltrekk som standard. Høyttaleren koster 2.999 kroner. Den klassiske utgaven av ZIPP, med et svart skinnhåndtak og svart farge, er fremdeles tilgjengelig.

Wi-Fi- og Bluetooth-versjonen av Libratone LOOP som passer til både hyller og vegg (stativ og veggfeste er inkludert i esken), kommer i Pepper Black-ulltrekk som standard. Prisen er 3.699 kroner.

Ekstra trekk selges separat i en rekke farger, så det bør være lett å finne noe som passer smak og interiør.

Gratis ekstratrekk ved registrering
Nye ZIPP og LOOP med Bluetooth og NFC er tilgjengelig fra midten av oktober hos forhandlere, nettbutikker og libratone.com. Nye ZIPP- og LOOP-kunder kan plukke et ekstra trekk i sin favorittfarge uten tillegg i prisen, dersom de registrerer produktene via Libratones app eller nettside.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top