LG’s nye lydplanker samarbeider bedre med TV-en

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
LG lydplanker 2021
Annonse
Annonse
forfatter

Nå blir det mulig å spille lyd fra TV-en og lydplanken samtidig, hvor de samarbeider om den beste lydopplevelsen. Dette gjelder for de nye lydplankene SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y, og det krever en ny LG-TV.

LG lover oss en bedre lydopplevelse med sine lydplanker anno 2021. Den største forskjellen fra tidligere er at lydplankene kan dra nytte av AI Sound Pro-funksjonen i LGs TV-er. Lyd fra TV-en kan spilles gjennom lydplanken via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydbehandlingen i AI Sound Pro og de mer kapable høyttalerne i lydplanken. Lydmodusene i TV-ene og lydplankene heter nå det samme, og de vil kunne utfylle hverandre for å skape et større og mer realistisk lydbilde. For eksempel ved at høyttalerne i TV-en vil kunne løfte lyden fra dialogene opp fra lydplanken og til midten av skjermen.

Du vil også enkelt kunne velge mellom lyd fra lydplanke og TV med TV-ens fjernkontroll.

Lyd fra oven

Alle 2021-lydplanker fra LG støtter både Dolby Atmos og DTS:X. Det betyr at i tillegg til å simulere lyd rundt lytteren, skal man også få følelsen av at lyd kommer ovenfra. Såkalt objektbasert surroundlyd, hvor objekter i lydbildet skal mer nøyaktig plasseres i et tredimensjonalt rom. Toppmodellen SP11RA har i tillegg trådløse bakhøyttalere.

HDMI-inngangen støtter både 4K og HDR inkludert Dolby Vision, og lydreturkanalen på HDMI-utgangen er av typen eARC (enhanced Audio Return Channel), som støtter høyoppløst lyd.

Annonse

Flere av modellene er dessuten sertifisert med Hi-Res Audio, og støtter musikkavspilling med 24-bit / 96 kHz lydkvalitet. Det finnes også Bluetooth for enklere strømming.

LG Soundbar Features 01
eARC gir høyoppløst lyd rett ut fra TV-en, mens enkelte lydplanker har toppmonterte høyttalere for bruk til takkanalene i Dolby Atmos og DTS:X lydspor. Foto: LG

Meridian-lyd

Som i de foregående generasjonene bruker LG lydprosessering fra Meridian, som også står for tuningen av lyden. En ny funksjon kalt Meridian Horizon konverterer opp tokanals stereolyd til surroundlyd, inkludert simulert lyd fra oven.

Du kan snakke til lydplanken

LGs nye lydplanker støtter alle de store stemmeassistentene: Google Assistant, Siri og Amazon Alexa. Både Chromecast og Airplay 2 er innebygd.

Lydplanker i miljøvennlige materialer

LG ønsker i 2021 å fremstå som grønnere, ved å bruke gjenvinnbare materialer i både produkter og emballasje. For eksempel bruker SP7Y plast fra gjenvunne PET-flasker.

Eskene til lydplankene er fremstilt av gjenvinnbar papp, og inneholder betydelig mindre isopor og plast enn tidligere. Eskene er nå L-formet, for å få plass til flere på en kontainer. Dette minker karbonavtrykket, men selvsagt også LGs fraktkostnader. Vinn-vinn.

Annonse
LG Soundbar Ambient
Lyd fra TV-en kan nå spilles gjennom lydplanken via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydbehandlingen i AI Sound Pro og de mer kapable høyttalerne i lydplanken. Foto: LG

Tilgjengelighet

De første modellene forventes i butikkene i april, og deretter kommer resten av lydplankene etter hvert. De første lydplankene blir SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y. Priser får vi litt senere.

Les hele pressemeldingen på svensk her.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design