Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG’s nye lydplanker samarbeider bedre med TV-en

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
LG lydplanker 2021

Nå blir det mulig å spille lyd fra TV-en og lydplanken samtidig, hvor de samarbeider om den beste lydopplevelsen. Dette gjelder for de nye lydplankene SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y, og det krever en ny LG-TV.

LG lover oss en bedre lydopplevelse med sine lydplanker anno 2021. Den største forskjellen fra tidligere er at lydplankene kan dra nytte av AI Sound Pro-funksjonen i LGs TV-er. Lyd fra TV-en kan spilles gjennom lydplanken via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydbehandlingen i AI Sound Pro og de mer kapable høyttalerne i lydplanken. Lydmodusene i TV-ene og lydplankene heter nå det samme, og de vil kunne utfylle hverandre for å skape et større og mer realistisk lydbilde. For eksempel ved at høyttalerne i TV-en vil kunne løfte lyden fra dialogene opp fra lydplanken og til midten av skjermen.

Du vil også enkelt kunne velge mellom lyd fra lydplanke og TV med TV-ens fjernkontroll.

Lyd fra oven

Alle 2021-lydplanker fra LG støtter både Dolby Atmos og DTS:X. Det betyr at i tillegg til å simulere lyd rundt lytteren, skal man også få følelsen av at lyd kommer ovenfra. Såkalt objektbasert surroundlyd, hvor objekter i lydbildet skal mer nøyaktig plasseres i et tredimensjonalt rom. Toppmodellen SP11RA har i tillegg trådløse bakhøyttalere.

HDMI-inngangen støtter både 4K og HDR inkludert Dolby Vision, og lydreturkanalen på HDMI-utgangen er av typen eARC (enhanced Audio Return Channel), som støtter høyoppløst lyd.

Annonse

Flere av modellene er dessuten sertifisert med Hi-Res Audio, og støtter musikkavspilling med 24-bit / 96 kHz lydkvalitet. Det finnes også Bluetooth for enklere strømming.

LG Soundbar Features 01

eARC gir høyoppløst lyd rett ut fra TV-en, mens enkelte lydplanker har toppmonterte høyttalere for bruk til takkanalene i Dolby Atmos og DTS:X lydspor. Foto: LG

Annonse

Meridian-lyd

Som i de foregående generasjonene bruker LG lydprosessering fra Meridian, som også står for tuningen av lyden. En ny funksjon kalt Meridian Horizon konverterer opp tokanals stereolyd til surroundlyd, inkludert simulert lyd fra oven.

Du kan snakke til lydplanken

LGs nye lydplanker støtter alle de store stemmeassistentene: Google Assistant, Siri og Amazon Alexa. Både Chromecast og Airplay 2 er innebygd.

Lydplanker i miljøvennlige materialer

LG ønsker i 2021 å fremstå som grønnere, ved å bruke gjenvinnbare materialer i både produkter og emballasje. For eksempel bruker SP7Y plast fra gjenvunne PET-flasker.

Eskene til lydplankene er fremstilt av gjenvinnbar papp, og inneholder betydelig mindre isopor og plast enn tidligere. Eskene er nå L-formet, for å få plass til flere på en kontainer. Dette minker karbonavtrykket, men selvsagt også LGs fraktkostnader. Vinn-vinn.

LG Soundbar Ambient

Lyd fra TV-en kan nå spilles gjennom lydplanken via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydbehandlingen i AI Sound Pro og de mer kapable høyttalerne i lydplanken. Foto: LG

Tilgjengelighet

De første modellene forventes i butikkene i april, og deretter kommer resten av lydplankene etter hvert. De første lydplankene blir SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y. Priser får vi litt senere.

Les hele pressemeldingen på svensk her.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.