Elektrostathøyttaler

Martin Logan ligger ikke på latsiden. Etter en strøm av nye modeller, kommer den hittil mest påkostede modellen Montis.
forfatter

Amerikanske Martin Logan har spesialisert seg på elektrostatiske høyttalere, med et konvensjonelt basselement i tillegg. Høyttalerne som på den måten blir hybride, sparker godt fra i bassen, samtidig som de superluftige og lynraske i resten av frekvensområdet.

Nye Montis erstatter den fenomenale Spire-modellen, som vi testet i 2008, og er 150 cm høy, og bruker det samme gjennomsiktige elektrostatpanelet som toppmodellen blant hybridene, Summit X.

Montis er bare 32 cm brede, og benytter en 25 cm bass med aluminiumsmembran, dr4evet av en 200 w klasse D forsterker, som flytter nedre grensefrekvens så dypt som 29 hz.

Bassen styres av et 24 -bit Vojtko DSP-filter, og man kan regulere bassresponsen rundt 100 hz ±10 dB for å tilpasse bassresponsen til høyttalerens plassering i rommet.

Den buede elektrostaten bruker selvsagt Martin Logans vakumteknikk som trekker membranen med perfekt uniformitet i den superstive AirFrame aluminiumsrammen.

Høyttaleren leveres i sort ask, mørk kirsebær og glanset sort kirsebærutførelse, prisen er ikke kjent, men Spire kostet 80.000 kroner, så Montis havner nok i samme prisklasse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.