Kutt kablene – ikke lydkvaliteten

Q Acoustics lover glimrende lyd fra sine trådløse Q-BT3 med Bluetooth og aptX.
forfatter

Med de trådløse Q-BT3 hevder Q Acoustics topp lydkvalitet fra en rekke lydkilder med Bluetooth-tilkobling. Det hevdes at lyden lett overgår den til typiske lydplanker, viktig å merke seg for musikkinteresserte.

Med Bluetooth kan du enkelt strømme musikk fra smartmobil, nettbrett eller datamaskin, og støtter enheten din aptX, er høyttalerne kompatible med dette. Det er rett og slett en lydkodek som komprimerer signalet mer effektivt og dermed gir bedre lydkvalitet. Blant smartmobiler som har dette er HTC One og Samsung Galaxy S4, mens blant annet særingen iPhone 5 mangler dette.

BT3 i svart utførelse.
BT3 i svart utførelse.

Andre tilkoblinger
Q Acoustic har ikke glemt kabelbefolkningen, og har inkludert en 3,5 mm analoginngang i tillegg til en optisk digitalinngang. For eksempel kan du koble TV-en til analoginngangen og en mediastrømmer til digitalinngangen.

Den som ønsker mer bass, kan dessuten glede seg over subwooferutgang.

En aktiv og en passiv
Systemet består av en aktiv og en passiv høyttaler. De to kobles sammen med en høyttalerkabel. Dette er det absolutt rimeligste prinsippet for trådløse høyttalere – nemlig at kun én av dem faktisk er trådløs (men trenger selvsagt strømkabel).

Høyttalerne er av typen toveis, med 1-tommers silkediskant og en 4-tommers mellomtonebass. Total forsterkerkraft er 50 watt.

Velg mellom svart, rød eller hvit, til rundt 4.000 kroner pr. par. Høyttalerne lanseres i slutten av august.

BT3 i hvit utførelse.
BT3 i hvit utførelse.

stilimento.no

qacoustics.co.uk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.