TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Kompakt LG-lydplanke med stor lyd

Med Dolby Atmos, DTS:X og separat subwoofer, så loves en lyd som fyller hele stuen fra LGs minste soundbar, kalt LG Eclair.

En soundbar er en diskret og kompakt måte å få bedre lyd til TV-en. Men hvis en lydplanke på en meter eller mer blir for visuelt forstyrrende, har LG en enda mer diskret løsning, som fortsatt lover å fylle stuen med god lyd.

På tross av sin beskjedne størrelse leverer LG Eclair 3D-lyd med støtte for Dolby Atmos og DTS:X.

LG Eclair fås i svart og hvit. Der er fem lydkanaler i den lille karen: Venstre, senter og høyre, samt to høydekanaler til Dolby Atmos og DTX:X. (Foto: LG)

Eclair beskrives som et 3.1.2-system, altså to frontkanaler, en senterkanal, en subwoofer og to høydekanaler. Ikke verst i en høyttaler som måler knappe 30 cm i bredden og seks cm i høyden.

Om subwooferen hevdes det i pressemeldingen, «at man ikke trenger å bekymre seg om å forstyrre naboene, da den leverer en kraftig bass med minimal vibrasjon.» Ettersom lydbølger i dypbassen ikke forstyrrer gjennom etasjer, så tolker vi det som at den leverer tilstrekkelig bass, men ikke særlig mer.

Setter består av en minibar og en subwoofer. (Foto: LG)

LG Eclair har eARC og 4K-pass-through for 4K- og HDR-innhold inklusivt Dolby Vision på streamingtjenester.

Pris og tilgjengelighet:

LG Eclair QP5 kan kjøpes nå og koster 6.990 kroner.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.