Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Kerr Acoustic K200S – britisk monitorhøyttaler

Treveis bokhyllehøyttaler i high-end-klassen.

Skrevet av / 06.03.23 - 12:21
Kerr Acoustic K200S – britisk monitorhøyttaler

Kerr Acoustic K200SR er en helt ny modell fra ganske ferske Kerr Acoustic, som følger en lang tradisjon med såkalte monitorhøyttalere. Det holder å nevne JBL, Altec Lansing og PMC, så skjønner man hva slags høyttaler K200SR er.

Den er selvsagt for stor til å gå inn i bokhyllen, og skal stå på et par stødige stativer, som for eksempel JBL L100 Classic.

Les også Råfet retrohøyttaler JBLs klassiske bestselger er reinkarnert i en av de festligste høyttalerne vi har hørt på lenge.

K200SR stiller i en litt annen klasse, med en 10-tommers bass fra Volt, kombinert med Kerrs kjente 75 mm mellomtonedome, og en 80 mm lang bånddiskant.

Foto Kerr Acoustic

Kabinettet som måler 77,5 x 31,0 x 46 cm, er bygget i 24 mm kryssfiner med baltisk bjørkefinér, og en høyttaler veier hele 43 kilo. Kerr mener at kryssfiner er bedre enn MDF-plater, fordi det gir stivere kabinetter som passer bedre til de massive elementene, som garantert flytter mye energi ut av kabinettene når man drar opp volumet.

Som man kan se av bildene, bruker Kerr transmisjonslinje som ender i den store porten under basselementet. Kerr sier at høyttalerne er i stand til å rekke ned til 22 Hz i bassen, og med en følsomhet på 91 dB, og 8 Ohms nominell motstand, tror vi ikke et par K200SR vil oppleves som tungdrevne. Tvert i mot.

Foto Kerr

Det 25 cm store basselementet tåler åpenbart mye effekt. Elementet fra Volt, er bygget med tre ulike former for kjøling. kjøleprinsipper. SSvingspolen er ventilert og magneten kjløes ned med finner, og på fremsiden av elementet, har Volt skrudd en åtteeket metallavstiver som også fungerer som en kjøleribbe.

Jes Kerr som konstruerer høyttalerne, har brukt mye tid på delefilterne. De er bygget opp med utvalget polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander, fra øverste hylle.

Delene til filteret er stresstestet hos Kerr, sånn at man vet at de tåler mye mye strøm, og i følge pressemeldingen er målet at delefilterne ikke skal farge lyden fra elementene. Delefilterne og elementene matches til hvert par, og Kerr mener at det gir høyttalerne bedre transientrespons, linearitet og lavere forvrengning.

Foto Kerr

Kerr Acoustic K200S er priset til 249.995 kr per par, og det finnes et par tilpassede stativer, fylt med granulat for bedre demping, til 23.995 kr per par. Høyttalerne som kan leveres fra mai 2023, kan også leveres i lakkerte kabinettutførelser, på bestilling.

 

 

 

Kerr Acoustic K320 MK3

Oppsiktsvekkende nykommer

Sjansen for at du har sett eller hørt om Kerr, er minimal. Det bør du definitivt gjøre noe med.

Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

"Rimelige" gulvhøyttalere fra Raidho

Scroll to Top