TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Kerr Acoustic K200S – britisk monitorhøyttaler

Treveis bokhyllehøyttaler i high-end-klassen.

forfatter
Publisert 06.03.23 - 12:21

Kerr Acoustic K200SR er en helt ny modell fra ganske ferske Kerr Acoustic, som følger en lang tradisjon med såkalte monitorhøyttalere. Det holder å nevne JBL, Altec Lansing og PMC, så skjønner man hva slags høyttaler K200SR er.

Den er selvsagt for stor til å gå inn i bokhyllen, og skal stå på et par stødige stativer, som for eksempel JBL L100 Classic.

Les også Råfet retrohøyttaler JBLs klassiske bestselger er reinkarnert i en av de festligste høyttalerne vi har hørt på lenge.

K200SR stiller i en litt annen klasse, med en 10-tommers bass fra Volt, kombinert med Kerrs kjente 75 mm mellomtonedome, og en 80 mm lang bånddiskant.

Foto Kerr Acoustic

Kabinettet som måler 77,5 x 31,0 x 46 cm, er bygget i 24 mm kryssfiner med baltisk bjørkefinér, og en høyttaler veier hele 43 kilo. Kerr mener at kryssfiner er bedre enn MDF-plater, fordi det gir stivere kabinetter som passer bedre til de massive elementene, som garantert flytter mye energi ut av kabinettene når man drar opp volumet.

Som man kan se av bildene, bruker Kerr transmisjonslinje som ender i den store porten under basselementet. Kerr sier at høyttalerne er i stand til å rekke ned til 22 Hz i bassen, og med en følsomhet på 91 dB, og 8 Ohms nominell motstand, tror vi ikke et par K200SR vil oppleves som tungdrevne. Tvert i mot.

Foto Kerr

Det 25 cm store basselementet tåler åpenbart mye effekt. Elementet fra Volt, er bygget med tre ulike former for kjøling. kjøleprinsipper. SSvingspolen er ventilert og magneten kjløes ned med finner, og på fremsiden av elementet, har Volt skrudd en åtteeket metallavstiver som også fungerer som en kjøleribbe.

Jes Kerr som konstruerer høyttalerne, har brukt mye tid på delefilterne. De er bygget opp med utvalget polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander, fra øverste hylle.

Delene til filteret er stresstestet hos Kerr, sånn at man vet at de tåler mye mye strøm, og i følge pressemeldingen er målet at delefilterne ikke skal farge lyden fra elementene. Delefilterne og elementene matches til hvert par, og Kerr mener at det gir høyttalerne bedre transientrespons, linearitet og lavere forvrengning.

Foto Kerr

Kerr Acoustic K200S er priset til 249.995 kr per par, og det finnes et par tilpassede stativer, fylt med granulat for bedre demping, til 23.995 kr per par. Høyttalerne som kan leveres fra mai 2023, kan også leveres i lakkerte kabinettutførelser, på bestilling.

 

 

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Kerr Acoustic K320 MK3

Dypbass du aldri før har hørt

Sjansen for at du har sett eller hørt om Kerr, er minimal. Det bør du definitivt gjøre noe med.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde