SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

KEF lanserer ny Q-serie

Den aldrende Q-serien til KEF erstattes snart med en helt ny serie. Som forlater det avrundede formspråket til fordel for streng kantet minimalisme. Innvendig er alt nytt, med siste generesjon Uni-Q elementer blant annet.

Den nye Q-serien består av ni nye høyttalere. To bokhyllehøyttalere, tre gulvhøyttalere, og en bakhøyttaler som fungerer som dipohøyttaler (elementer som sprer 180 grader) og en subwoofer naturligvis.
To senterhøyttalere kompletter serien, og samtlige modeller – unntatt subwooferen – har nye Uni-Q elementer. Hvor diskantelementet er plassert i sentrum av mellomtonen, slik:

Største modell er Q900 som med sine tre 8 tommers basser og en mellomtone i samme størrelse, bør røske litt i gardinene med en passende forsterker. Lillebror til denne er Q700 som har 6,5-tommere i stedet, mens minstemann Q500 klarer seg med tre 5,25 tommere.

Senterhøyttalerne er tilpasset de gulvstående, og Q600c har to 6,5 tommers elementer og det obligatoriske Uni-Q elementet i sentrum, mens den mindre Q200c har to 5,25 tommere i stedet, og et mer kompakt kabinett.
Samme gjelder bokhyllehøyttalerne, hvor Q300 er den største med 6,5 tommer bass og Uni-Q-element, mens den mindre Q100 har en 5,25 tommers bass.
Dipolhøyttaleren Q800ds bruker to 5,25 tommers Uni-Q-elementer, som er plassert fra hverandre og spiller nesten 180 grader fra høyttalerne.
Subwooferen Q400b har 10-tommers bass drevet av en 200 w (klasse D) forsterker, hvilket betyr at den ikke er veldig stor fysisk,og bør få plass i de flestes stuer.
Det nye Uni-Q-elementet har fått nye memranoppsett med 25 mm diskantmenbraner (mot 19 mm tidligere), og så vidt vi har skjønt, forbedret oppheng og enda jevnere spredning av lyd enn tidligere.
Hvor bra dette blir regner vi med å finne ut i en kommende test, den forrige Q-serien var meget god, så forventningene er deretter.

Akustikk

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.