Search
Generic filters

KEF lanserer ny Q-serie

Den aldrende Q-serien til KEF erstattes snart med en helt ny serie. Som forlater det avrundede formspråket til fordel for streng kantet minimalisme. Innvendig er alt nytt, med siste generesjon Uni-Q elementer blant annet.

Den nye Q-serien består av ni nye høyttalere. To bokhyllehøyttalere, tre gulvhøyttalere, og en bakhøyttaler som fungerer som dipohøyttaler (elementer som sprer 180 grader) og en subwoofer naturligvis.
To senterhøyttalere kompletter serien, og samtlige modeller – unntatt subwooferen – har nye Uni-Q elementer. Hvor diskantelementet er plassert i sentrum av mellomtonen, slik:

Største modell er Q900 som med sine tre 8 tommers basser og en mellomtone i samme størrelse, bør røske litt i gardinene med en passende forsterker. Lillebror til denne er Q700 som har 6,5-tommere i stedet, mens minstemann Q500 klarer seg med tre 5,25 tommere.

Senterhøyttalerne er tilpasset de gulvstående, og Q600c har to 6,5 tommers elementer og det obligatoriske Uni-Q elementet i sentrum, mens den mindre Q200c har to 5,25 tommere i stedet, og et mer kompakt kabinett.
Samme gjelder bokhyllehøyttalerne, hvor Q300 er den største med 6,5 tommer bass og Uni-Q-element, mens den mindre Q100 har en 5,25 tommers bass.
Dipolhøyttaleren Q800ds bruker to 5,25 tommers Uni-Q-elementer, som er plassert fra hverandre og spiller nesten 180 grader fra høyttalerne.
Subwooferen Q400b har 10-tommers bass drevet av en 200 w (klasse D) forsterker, hvilket betyr at den ikke er veldig stor fysisk,og bør få plass i de flestes stuer.
Det nye Uni-Q-elementet har fått nye memranoppsett med 25 mm diskantmenbraner (mot 19 mm tidligere), og så vidt vi har skjønt, forbedret oppheng og enda jevnere spredning av lyd enn tidligere.
Hvor bra dette blir regner vi med å finne ut i en kommende test, den forrige Q-serien var meget god, så forventningene er deretter.

Akustikk

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.