Høyttaler:

Den aldrende Q-serien til KEF erstattes snart med en helt ny serie. Som forlater det avrundede formspråket til fordel for streng kantet minimalisme. Innvendig er alt nytt, med siste generesjon Uni-Q elementer blant annet.

Den nye Q-serien består av ni nye høyttalere. To bokhyllehøyttalere, tre gulvhøyttalere, og en bakhøyttaler som fungerer som dipohøyttaler (elementer som sprer 180 grader) og en subwoofer naturligvis.
To senterhøyttalere kompletter serien, og samtlige modeller – unntatt subwooferen – har nye Uni-Q elementer. Hvor diskantelementet er plassert i sentrum av mellomtonen, slik:

Største modell er Q900 som med sine tre 8 tommers basser og en mellomtone i samme størrelse, bør røske litt i gardinene med en passende forsterker. Lillebror til denne er Q700 som har 6,5-tommere i stedet, mens minstemann Q500 klarer seg med tre 5,25 tommere.

Senterhøyttalerne er tilpasset de gulvstående, og Q600c har to 6,5 tommers elementer og det obligatoriske Uni-Q elementet i sentrum, mens den mindre Q200c har to 5,25 tommere i stedet, og et mer kompakt kabinett.
Samme gjelder bokhyllehøyttalerne, hvor Q300 er den største med 6,5 tommer bass og Uni-Q-element, mens den mindre Q100 har en 5,25 tommers bass.
Dipolhøyttaleren Q800ds bruker to 5,25 tommers Uni-Q-elementer, som er plassert fra hverandre og spiller nesten 180 grader fra høyttalerne.
Subwooferen Q400b har 10-tommers bass drevet av en 200 w (klasse D) forsterker, hvilket betyr at den ikke er veldig stor fysisk,og bør få plass i de flestes stuer.
Det nye Uni-Q-elementet har fått nye memranoppsett med 25 mm diskantmenbraner (mot 19 mm tidligere), og så vidt vi har skjønt, forbedret oppheng og enda jevnere spredning av lyd enn tidligere.
Hvor bra dette blir regner vi med å finne ut i en kommende test, den forrige Q-serien var meget god, så forventningene er deretter.

Akustikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.