Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

KEF lanserer ny Q-serie

Den aldrende Q-serien til KEF erstattes snart med en helt ny serie. Som forlater det avrundede formspråket til fordel for streng kantet minimalisme. Innvendig er alt nytt, med siste generesjon Uni-Q elementer blant annet.

Skrevet av / 15.09.10 - 11:00
KEF lanserer ny Q-serie

Den nye Q-serien består av ni nye høyttalere. To bokhyllehøyttalere, tre gulvhøyttalere, og en bakhøyttaler som fungerer som dipohøyttaler (elementer som sprer 180 grader) og en subwoofer naturligvis.
To senterhøyttalere kompletter serien, og samtlige modeller – unntatt subwooferen – har nye Uni-Q elementer. Hvor diskantelementet er plassert i sentrum av mellomtonen, slik:

Største modell er Q900 som med sine tre 8 tommers basser og en mellomtone i samme størrelse, bør røske litt i gardinene med en passende forsterker. Lillebror til denne er Q700 som har 6,5-tommere i stedet, mens minstemann Q500 klarer seg med tre 5,25 tommere.

Senterhøyttalerne er tilpasset de gulvstående, og Q600c har to 6,5 tommers elementer og det obligatoriske Uni-Q elementet i sentrum, mens den mindre Q200c har to 5,25 tommere i stedet, og et mer kompakt kabinett.
Samme gjelder bokhyllehøyttalerne, hvor Q300 er den største med 6,5 tommer bass og Uni-Q-element, mens den mindre Q100 har en 5,25 tommers bass.
Dipolhøyttaleren Q800ds bruker to 5,25 tommers Uni-Q-elementer, som er plassert fra hverandre og spiller nesten 180 grader fra høyttalerne.
Subwooferen Q400b har 10-tommers bass drevet av en 200 w (klasse D) forsterker, hvilket betyr at den ikke er veldig stor fysisk,og bør få plass i de flestes stuer.
Det nye Uni-Q-elementet har fått nye memranoppsett med 25 mm diskantmenbraner (mot 19 mm tidligere), og så vidt vi har skjønt, forbedret oppheng og enda jevnere spredning av lyd enn tidligere.
Hvor bra dette blir regner vi med å finne ut i en kommende test, den forrige Q-serien var meget god, så forventningene er deretter.

Akustikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top