Innfellingshøyttalere med lydtrykk

Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".
JBL+Synthesis+SCL-5-6-7-8+CES+Press+Release+Render
Annonse
Annonse
forfatter

JBL Synthesis slipper fire nye høyttalermodeller for innbygging: to for vegginnfelling, og to til taket. Dette er høyttalere for folk som er glade i dynamikk og vil at huset skal rocke skikkelig. Enten du ønsker et enkelt skjult høyttalersystem i dagligstuen, eller et fullskala hjemmekinooppsett med høyttalere rund baut, inkludert takinnfelte høyttalere for 3D-lyd fra Dolby Atmos og DTS:X.

De fire høyttalerne hører til i Synthesis Custom Loudspeakers (SCL)-serien, og de er alle rimeligere lillesøsken til de store SCL-2, som til 6.000 dollar pr stykk er dyrere enn de fleste har råd til.

Les også
7 par vegghøyttalere Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

To for vegginnfelling: SCL-6 og SCL-7

JBL Synthesis slipper to nye høyttalermodeller for vegginnfelling. SLC-6 er en 2,5-veis høyttaler med et smalt fotavtrykk. Her får du fire 5,25-tommers mellomtonebasser og en fremadrettet horndiskant. Modellen er tiltenkt mindre til mellomstore anlegg, eller som bakhøyttalere i større oppsett. Vi loves «høyeste dynamikknivå blant noen in-wall-høyttalere» i sin klasse, og det følger med en magnetisk grill som kan males over i den fargen du ønsker. Slippes i februar til 1500 dollar pr stk.

SCL-7 er en mindre 2-veishøyttaler, hvor horndiskanten er vinklet for lytting utenfor aksen. Ideelt til mindre rom, og hvor du ønsker mest mulig fokusert lyd mot et bestemt lyttefelt. Her får du to 5,25-tommere, og prisen blir 1000 dollar pr høyttaler.

To takhøyttalere: SCL-5 og SCL-8

I samme serie kommer to høyttalere for takinnfelling. SCL-5 er en toveis høyttaler, med en vinklet horndiskant i kombinasjon med en 7-tommers mellomtonebass. Høyttaleren skal gi en jevn og fin respons helt til 60 grader utenfor aksen, som skal gjøre den ideell som takhøyttaler i et 3D surroundlydoppsett, for lydformater som Dolby Atmos og DTS:X. Både firkantet og rund grill medfølger, med magnetfeste. Denne kan males over i ønsket farge. Pris pr. høyttaler er 2000 dollar.

Til slutt den mindre SCL-8, en toveis takinnfellings-høyttaler. I all hovedsak en mindre versjon av SCL-5. Også denne med skråstilt horndiskant, men her er mellomtonebassen på 5,25 tommer. Også her får du både rund og firkantet malbar grill, og prisen blir 1000 dollar pr. stk.

Les hele pressemeldingen her (engelsk).

JBL+Synthesis+SCL-1+_+SSW-1+Group+for+Press+Release
JBL Synthesis SCL-1 høyttaler og SSW-1 subwoofer. Foto: JBL Synthesis

Tilgjengelighet

Alle de nye høyttalermodellene kommer i februar. I tillegg slipper JBL i mars et gigantisk flaggskip, nemlig SCL-1 til hele 15.000 dollar pr. høyttaler, og og dessuten den passive subwooferen SSW-1 – med doble 15-tommers basselementer og hele 10 cm slaglengde. 7.500 dollar koster den. Den engelske pressemeldingen på disse kan du lese her.

Norsk importør er Audiocenteret.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?