Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

JBL L42ms – smaken av 70-tallet

JBL vender tilbake til røttene med retro-anlegget JBL L42MS.

Skrevet av / 13.02.24 - 14:24
JBL L42ms – smaken av 70-tallet

Den ligner noe som kunne vært laget på 1970-tallet, men den er faktisk splitter ny. Med JBL L42MS er man igjen tilbake til røttene, som i 2018 da JBL lanserte den retro-moderniserte L100 Classic.

Les også Råfet retrohøyttaler JBLs klassiske bestselger er reinkarnert i en av de festligste høyttalerne vi har hørt på lenge.

Siden den gang har vi sett en rekke nye høyttalere i JBL Classic-serien. Og for en gammel nostalgiker er det vanskelig å ikke bli litt varm i hjertet ved synet av valnøttfinér, hvite basselementer og fronter av quadrex-skum.

Den nostalgien passer JBL L42ms perfekt inn i. Bokstavene «ms» forteller at dette ikke er en vanlig høyttaler, men et komplett musikkanlegg som kan brukes frittstående, så lenge det har internettilgang.

Valnøttfinér, hvite bassmembraner og Quadrex-skumfront. Det er lett å bli rørt av synet. (Foto: Harman)

Bak den buede skumfronten sitter to 4″ bass/mellomtoneelementer og to diskanthøyttalere med 20 mm dome-membran i aluminium. Enhetene i stereosystemet drives av fire klasse D-forsterkere som leverer 75 W til hvert basselement og 25 W til hver diskant. JBL L42ms kan levere et lydtrykk på opptil 102 dB og har et frekvensområde på 55-25 000 Hz (-6 dB).

Les også Moderne hi-fi klassikere De ligner på «vintage» hi-fi fra 60- og 70-tallet, men har topp moderne teknikk på innsiden.

Man kan strømme til musikkanlegget via Chromecast og AirPlay 2, samt Bluetooth. Spotify Connect er også innebygd. Men det er dessverre ikke Tidal Connect.

Den 62 cm brede, lave enheten oppfordrer til en plassering under TV-en, som et mer estetisk alternativ til lydplanken. Og det er fullt mulig, ettersom den har HDMI ARC-inngang. Det er også et par analoge linjeinnganger, en koaksial digitalinngang og en subwooferutgang.

Det er blant annet inngang for HDMI ARC, slik at JBL L42ms kan brukes sammen med TV-en. (Foto: Harman)
Les også For pokker, dette rocker! Synes du Sonos og Geneva låter for tamt? Nå har JBL laget en fullvoksen trådløs høyttaler med trøkk i stemmen og hår på brøstet!

Vi kjenner foreløpig ikke den offisielle norske prisen på JBL L42ms, men den har en europeisk pris på €999, tilsvarende 11.300 kroner.

Vi har bestilt et eksemplar til test. I mellomtiden anbefaler vi at du leser anmeldelsen vår av storebroren, JBL L75ms.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top