JBL for hobbymusikere

Med en fot solid plantet i begge leire, er det bare naturlig at JBL bruker hi-fi-teknologi i de nye og rimelige studiomonitorene.

Skjønt det er ikke bare hobbymusikere som kan nyte godt av aktive høyttalere. De kan passe like godt i bokhyllen på hver side av tv-en, som på skrivebordet, eller hvor man ellers måtte ha behov for en liten høyttaler.

Blant de mange modellene i JBLs LSR-serie med studiomonitorer, er 305 og 308 de hittil rimeligste. Begge er aktive, altså med forsterkere bygget inni høyttaleren, slik at man bare trenger å koble til en lydkilde, for å høre musikk.

De egner seg på steder hvor lite plass krever en kompakt høyttaler, men er ikke akkurat bygget for å skuffe ut fislete lyd. Den større LSR308 bruker to 56 w kraftige forsterkermoduler, en til hvert element, og JBLs Control Waveguide som de har hentet fra sine mer påkostede hi-fi-høyttalerne. Et kort horn med en 25 mm diskant i midten, som er formet for å gi så uniform og kontrollert spredning som mulig. I 308 sitter det dessuten et 20 cm basselement som rekker ned til respektable 37 hz, mens den mindre LSR305, rekker til 43 hz.

1600-LSR308_detail2

De spiller høyt også, 112 dB for 308 og 108 dB for 305, som betyr at man bør ha nok å gå på for å beholde dynamisk kontrast uten komprimering, når man drar på litt.

Begge høyttalerne har små brytere på baksiden, som man kan regulere nivået til bass- og diskantelementet med. For å kunne tilpasse frekvensresponsen til plasseringen og akustikken i rommet. For eksempel kan bassen dempes på denne måten, hvis høyttalerne plasseres inntil eller på en vegg. Noe som ellers ville gitt for mye bass.

Norske priser er ikke kjent, men med 250 og 150 USD per stykk i USA, kan man vente seg 5000-6000 kr paret for LSR308, og 3000-4000 kr for LSR305, når de kommer til våre breddegrader i høst.

1600-LSR305_detail1

Her kan du lese vår siste test av JBL LSR.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!