Search
Generic filters

JBL for hobbymusikere

Med en fot solid plantet i begge leire, er det bare naturlig at JBL bruker hi-fi-teknologi i de nye og rimelige studiomonitorene.

Skjønt det er ikke bare hobbymusikere som kan nyte godt av aktive høyttalere. De kan passe like godt i bokhyllen på hver side av tv-en, som på skrivebordet, eller hvor man ellers måtte ha behov for en liten høyttaler.

Blant de mange modellene i JBLs LSR-serie med studiomonitorer, er 305 og 308 de hittil rimeligste. Begge er aktive, altså med forsterkere bygget inni høyttaleren, slik at man bare trenger å koble til en lydkilde, for å høre musikk.

De egner seg på steder hvor lite plass krever en kompakt høyttaler, men er ikke akkurat bygget for å skuffe ut fislete lyd. Den større LSR308 bruker to 56 w kraftige forsterkermoduler, en til hvert element, og JBLs Control Waveguide som de har hentet fra sine mer påkostede hi-fi-høyttalerne. Et kort horn med en 25 mm diskant i midten, som er formet for å gi så uniform og kontrollert spredning som mulig. I 308 sitter det dessuten et 20 cm basselement som rekker ned til respektable 37 hz, mens den mindre LSR305, rekker til 43 hz.

1600-LSR308_detail2

De spiller høyt også, 112 dB for 308 og 108 dB for 305, som betyr at man bør ha nok å gå på for å beholde dynamisk kontrast uten komprimering, når man drar på litt.

Begge høyttalerne har små brytere på baksiden, som man kan regulere nivået til bass- og diskantelementet med. For å kunne tilpasse frekvensresponsen til plasseringen og akustikken i rommet. For eksempel kan bassen dempes på denne måten, hvis høyttalerne plasseres inntil eller på en vegg. Noe som ellers ville gitt for mye bass.

Norske priser er ikke kjent, men med 250 og 150 USD per stykk i USA, kan man vente seg 5000-6000 kr paret for LSR308, og 3000-4000 kr for LSR305, når de kommer til våre breddegrader i høst.

1600-LSR305_detail1

Her kan du lese vår siste test av JBL LSR.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.