Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Trådløse retrohøyttalere og høylytt partyhøyttaler fra JBL

JBL har trådløse høyttalere for både party og kos.

Skrevet av / 30.08.23 - 17:00
Trådløse retrohøyttalere og høylytt partyhøyttaler fra JBL

JBL Authentics-serien er utseendemessig definitivt inspirert av den ikoniske høyttaleren L100. Målet er å forene «slående lydkvalitet tidløst retrodesign».

Toppmodellen i den nye serien, JBL Authentics 500, har både WiFi og Bluetooth-tilkobling, og dessuten Dolby Atmos som skal » omgi lytterne med et oppslukende lydbilde «.

JBL Authentics 500- enhanced
JBL Authentics 500. Foto: JBL

JBL Authentics 500

JBL Authentics 500 har tre 1-tommers diskanthøyttalere og tre 2,75-tommers mellomtonebasser, og vi loves «krystallklar lyd», mens en 6,5-tommers nedadgående basselement skal gi en heftig og energisk bass, med god presisjon. 270 watt, 3.1-kanals lyd og dessuten støtte for Dolby Atmos. Det er egentlig ikke nok høyttalerkanaler til å skulle kunne gi et skikkelig 360 graders lydbilde, men vi er åpne for å bli overbevist.

JBL Authentics
Foto: Geir Gråbein Nordby

JBL Authentics 300 og Authentics 200

Der hvor Authentics 500 er en stasjonær høyttler, er den mindre Authentics 300 bærbar, med inntil 8 timers sammenhengende spilletid. «Eksepsjonell lyd uansett hvor du er» er salgsordene der.

Den mindre Authentics 200 har to 1-tommers diskanter, som jobber sammen med en 5-tommers mellomtonebass, og en nedoverrettet 6-tommers passiv radiator som utligner trykket i kabinettet og sørger for en dypere bassrespons.

Med en aluminiumramme trukket i syntetisk skinn, og en høyttalergrill i QuadreX-skum synes vi høyttaleren ser både kul og elegant ut på én gang.

Alexa og Google stemmeassistent – samtidig for første gang

Den største nyheten med høyttalerserien er likevel at man nå for første gang får Amazon Alexa og Google Assistant stemmeassistenter innbakt i ett og samme produkt.

Dermed kan man kommunisere sømløst med begge stemmeassistentene, bare si «Hey, Google» eller «Alexa» for å komme i gang. Men vit at Google er den eneste som snakker skandinavisk, enn så lenge.

Musikk og podcaster kan strømmes via AirPlay, Spotify Connect, innebygd Chromecast og Alexa Multi-Room Music.

To eller flere høyttalere kan sammenkobles, og høyttalerne kan dessuten automatisk kalibreres til rommet de står i. For best mulig lyd der de står.

L&Bs førsteinntrykk

Alle tre Authentics-høyttalerne ble demonstrert under lanseringen. Journalistens inntrykk var at det var god og fyldig lyd, og en betryggende aggressivitet i mellomtonen, som seg hør og bør med JBL-høyttalere. Likevel må det poengteres at det var problemer med både akustikken og kildemusikken, så vi fikk aldri noen optimal demo. Derfor må vi få høyttalerne til test før vi kan uttale oss bastant.

JBL PartyBox Ultimate- enhanced
JBL PartyBox Ultimate. Foto: JBL

Spark i gang festen med PartyBox Ultimate

Derimot er det JBL PartyBox Ultimate du skal ha, om du vil slå sprekker i grunnmuren. Dette er JBLs kraftigste PartyBox-høyttaler hittil. JBL hevder nemlig at PartyBox Ultimate skal kunne merkes og kjennes på en rekkevidde av to basketballbaner!

To høyttalere kan kobles sammen i stereo, noe som vil øke både stereobredden, men også følelsen av 3D-lyd med Dolby Atmos.

Med denne høyttaleren skal man føle lyden, ikke bare høre den. Samtidig hevdes det at den ikke bare låter kraftigere, men også bedre, enn tidligere modeller.

PartyBox Ultimate ble demonstrert i et karaokemiljø. Og vi kan bekrefte at det låt høyt nok. Men hvor bra lyden faktisk er fra Ultimate-høyttaleren, må fi finne ut i kontrollerte omgivelser.

Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyd du føler

To 9-tommers subwoofere skal sørge for en dundrende bass som du føler i kroppen, selv fra god avstand. Og med Dolby Atmos, som kun er tilgjengelig over WiFi, får man et større lydbilde enn fra vanlig stereo. Dette er i høy grad softwarebasert, da et 360-graders lydbilde må gjengis av bare noen få høyttalerelementer. Men kan man oppleve det fra et par hodetelefoner, så hvorfor ikke fra en partyhøyttaler som denne?

Lysshow

Lysshowet hevdes å være det største i en festhøyttaler noensinne. En ny effekt som simulerer en stjerneklar natt virker spesielt kul, og vi får også «kule lysløyper og dynamiske stroboskoper». Hva nå enn det betyr, men det er sikkert fett. En fest for både øyne og ører der, altså.

I tillegg har høttaleren en «pad» du kan trykke på, som gir ulike DJ-lydeffekter ut ifra hvordan du trykker, holder og skyver.

Det finnes også inngang til gitar og mikrofon, så her er det bare å slå seg løs.

Wi-Fi-tilkobling

Mange vil nok hovedsakelig bruke høyttaleren med Bluetooth, men den kan som nevnt også strømme musikk over WiFi. Da får du tilgang på høyoppløst musikk, og altså Dolby Atmos. Med WiFi slipper du da også at det plinger og plonger i høyttaleren når du får meldinger og andre varsler på mobilen.

PartyBox Ultimate er IPX4-sertifisert, som betyr at den tåler litt søl, men når det verste høljeregnet bøtter ned, gjør du nok lurt i å flytte den under tak.

JBL Authentics 500, 300 og 2oo, og PartyBox Ultimate: Pris og tilgjengelighet

Retro-høyttalerne JBL Authentics 500, 300 og 200 kommer i handelen den 15. september, til 7000, 5000 og 3800 kroner. PartyBox Ultimate kommer på 17.500 kroner, også i september.

Mer info: no.jbl.com

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Scroll to Top