TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2023: Lemus Life

Eller var det omvendt?

Av / 03.09.23 - 15:39
IFA 2023: Lemus Life

Høyttalere med lys er ikke noe nytt, men denne fra danske Lemus er hakket mer elegant enn de vi har sett tidligere.

Lemus Life kan henge i taket, eller plasseres på et bordstativ, og har en E27-sokkel som kan brukes med alle lyskilder. Også Philips Hue eller andre lyspærer som kan styres trådløst.

IFA 2023: Lemus Life 1
Foto: Lasse Svendsen

Høyttalerelementene innvendig drives av en 20 W forsterker, og Lemus Life må kobles til stikkontakten for å fungere. Den har ikke innebygget batteri. Det betyr at den kan spille så lenge man ønsker, og den kan også kobles sammen med flere Life-høyttalere. Så mange man vil, sier Lemus, som også forteller at lampene kan henge opptil 30 meter unna hverandre, hvis sikten er fri.

IFA 2023: Lemus Life 2
Foto: Lasse Svendsen

De bruker nemlig radiofrekvenser for å kobles sammen i stedet for Bluetooth, fordi det både gir mer stabil sammenkobling, og muligheten for å koble sammen flere høyttalere. De har dog Bluetooth innebygget for strømming av musikken, og det følger med en fjernkontroll som styrer både lyden og lyset.

Les også Lydplanker kan bare drømme om denne lyden! Lemus Home Artistic er et lydmøbel som frir til minimalistiske interiørbevisste. Og skyter gullfuglen midt i nebbet.

Lyden styres globalt, det vil si at alle høyttalerne spiller det samme og på samme volum. Lydvolumet kan ikke styres individuelt, men hvis man bruker trådløse lyspærer, kan lysstyrken og fargetemperaturen selvsagt styres individuelt.

Annonse
IFA 2023: Lemus Life 3
Foto: Lasse Svendsen

Life-høyttaleren kan plasseres hvor som helst, så lenge stikkontakten ikke er mer enn fire meter unna, men den er ikke vanntett og sånn sett ikke egnet for utendørs bruk.

Lemus tenker at Life passer i barer og restauranter hvor lyden kan plasseres der folk sitter, men også over spise- eller salongbordet hjemme.

Med bordstativet kan den stilles midt på bordet, eller et sted i bakgrunnen, hvis man ønsker det.

Lemus Life koster 199 Euro, bordstativet 45 Euro, og det vil også komme subwoofere som kan kobles sammen med høyttaleren, via RF.

IFA 2023: Lemus Life 4
Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “IFA 2023: Lemus Life”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

High-end høyttalere for designbevisste

Sonos lanserer ny lydplanke og subwoofer

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-versjon

JBL inviterer til fargefest

Nye SVS subwoofere med 17(!) tommers bass

De største høyttalerne noensinne fra Arendal Sound

Se hva Naim og Focal har klekket ut!

Budsjettvennlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn slipper ny høyttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmekinoen

På fabrikkbesøk hos Marshall