Nyhet

IFA 2023: Lemus Life

Eller var det omvendt?

Skrevet av / 03.09.23 - 15:39
IFA 2023: Lemus Life

Høyttalere med lys er ikke noe nytt, men denne fra danske Lemus er hakket mer elegant enn de vi har sett tidligere.

Lemus Life kan henge i taket, eller plasseres på et bordstativ, og har en E27-sokkel som kan brukes med alle lyskilder. Også Philips Hue eller andre lyspærer som kan styres trådløst.

Foto: Lasse Svendsen

Høyttalerelementene innvendig drives av en 20 W forsterker, og Lemus Life må kobles til stikkontakten for å fungere. Den har ikke innebygget batteri. Det betyr at den kan spille så lenge man ønsker, og den kan også kobles sammen med flere Life-høyttalere. Så mange man vil, sier Lemus, som også forteller at lampene kan henge opptil 30 meter unna hverandre, hvis sikten er fri.

Foto: Lasse Svendsen

De bruker nemlig radiofrekvenser for å kobles sammen i stedet for Bluetooth, fordi det både gir mer stabil sammenkobling, og muligheten for å koble sammen flere høyttalere. De har dog Bluetooth innebygget for strømming av musikken, og det følger med en fjernkontroll som styrer både lyden og lyset.

Les også Lydplanker kan bare drømme om denne lyden! Lemus Home Artistic er et lydmøbel som frir til minimalistiske interiørbevisste. Og skyter gullfuglen midt i nebbet.

Lyden styres globalt, det vil si at alle høyttalerne spiller det samme og på samme volum. Lydvolumet kan ikke styres individuelt, men hvis man bruker trådløse lyspærer, kan lysstyrken og fargetemperaturen selvsagt styres individuelt.

Foto: Lasse Svendsen

Life-høyttaleren kan plasseres hvor som helst, så lenge stikkontakten ikke er mer enn fire meter unna, men den er ikke vanntett og sånn sett ikke egnet for utendørs bruk.

Lemus tenker at Life passer i barer og restauranter hvor lyden kan plasseres der folk sitter, men også over spise- eller salongbordet hjemme.

Med bordstativet kan den stilles midt på bordet, eller et sted i bakgrunnen, hvis man ønsker det.

Lemus Life koster 199 Euro, bordstativet 45 Euro, og det vil også komme subwoofere som kan kobles sammen med høyttaleren, via RF.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top