nyhet

Nå kan du høre Naim Statement

Hvis du er i Bergen i helgen, kan du hos Duet Audio oppleve Naims eminente flaggskip – nemlig forsterkersettet Statement.

Skrevet av / 26.04.18 - 10:49
Nå kan du høre Naim Statement

Naim Statement er et forsterkersett til over 2,2 millioner kroner, med 746 watt pr. monoforsterker. Dette er første gang forsterkerne er i Norge, så kjenn din besøkelsestid!

Statement er Naims forsøk på å lage den beste forsterkeren som noensinne er bygget. Dette er kulminasjonen av all kunnskapen som den britiske produsenten har opparbeidet seg i løpet av 40 år i bransjen. Forsterkersettet må dermed sees som et forskningsprosjekt, like mye som en skulptur av en forsterker. Den kommer i tre deler, frest ut i hel aluminium.

Naim Statement veier til sammen over 260 kilo og koster drøyt 2,2 millioner kroner. Foto: Naim

1 HK pr. kanal

Når vi sier at kraftreservene er ekstreme – så mener vi det. Du ser nemlig sjeldent en Naim-forsterker oppgitt til mer enn 80-90 watt pr. kanal i 8 ohm. Selv i 100.000 kronersklassen. Det kommer av at man sjeldent bruker mer enn noen få watt når man spiller musikk, og Naim mener derfor at det er mye viktigere å fokusere på å levere mest mulig «headroom» og renhet i forforsterkertrinnet. All luft og hurtighet som mistes der, vil du aldri kunne gjenvinne uansett hvor mye kraft effekttrinnet leverer. Av samme grunn jobber Naim iherdig med å levere de absolutt beste og reneste strømforsyningene de kan.

Vel. Med dette i minnet, så er det ganske svimlende når Statement-effektforsterkeren NAP S1 er oppgitt til å levere hele 746 watt i 8 ohm. Dette er nøyaktig en britisk hestekraft! Og den nesten dobler til 1.450 watt i 4 ohm. Har du vanskelige høyttalere som går ned til 1 ohm? Ja, da pøser forsterkeren på med hele 9 kW! Vekten er 101 kilo pr. monoforsterker.

Forforsterkeren NAC S1 er ikke snauere. For hvor mange forforsterkere har du hørt om veier over 60 kilo? Her dreier det seg om å lede det elektronene så upåvirket som mulig gjennom hvert eneste steg på veien, slik at det elektriske musikksignalet bevares helt ned til mikroskopisk detaljnivå.

Forsterkersettet er laget for å spille musikk med ultimat dynamikk, rytme og timing. Den presise monolittiske designen gjenspeiler formålet: separasjon mellom de store strømforsyningene i bunnen og de følsomme kretsene på toppen. Kjøleribbene former seg rundt sidene som en lydbølge i rommet. Her har man forsøkt seg på den optimale synergien mellom estetikk, rå ytelse og potensial.

Oppleves hos Duet Audio

Naim Statement er hos Duet Audio i C. Sundts gate 36 i Bergen, torsdag 26. til lørdag 28. april. Du kan oppleve det ved å melde deg på en av seansene her.

Mark Raggett og Paul Bennett fra Naim Audio er tilstede under hele arrangementet, og vil guide deg gjennom Naims ultimate referanse.

Forsterkersettet vil for anledningen være tilkoblet de helt nye high-end-høyttalerne Focal Scala Utopia Evo, til et par hundre tusen kroner. Den totale prislappen på anlegget blir da rundt 2,5 millioner kroner – uten kabler!

Naim Statement vil for anledningen drive de nye Focal Scala Utopia Evo. Foto: Focal

 

Tidene er som følger:

Torsdag 26/4 kl 14, 16 og 18
Fredag 27/4 kl 14 og 16
Lørdag 28/4 kl 12, 14 og 16

Les mer om eventet og meld deg på her: https://duet.no/norgespremiere-naim-statement

 

Om Naim

Naim Audio ligger i Salisbury, sørvest for London og knapt 20 km fra Stonehenge . Selskapet har produsert hi-fi i den tunge enden siden 1970. Det har alltid blitt gjort for hånd, med samme presisjon som de sveitsiske urprodusentene. Som mange andre audio produsenter har Naim også utvidet sin virksomhet med en bilstereo avdeling . Men de selger ikke til hvem som helst. Skal du høre Naim-lyden i bilen må du nemlig skaffe deg en Bentley.

(Artikkelbilde: Stuart Sharman fra importør Multirom poserer med Naim Statement under CES i Las Vegas 2017. Foto: Geir Gråbein Nordby)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top