High-end lydplanke blir enda bedre

B&W oppgraderer sin Panorama lydplanke, i form av den nye Panorama 2.
forfatter

Lydkvaliteten på lydplanken B&W Panorama var noe av det bedre man kunne forvente av en lydplanke, spesielt med tanke på at den ikke hadde separat subwoofer, men fikk all bass fra sine integrerte kevlarelementer.

Lyden av Panorama 2 er, skal vi tro B&W, enda bedre. I tillegg får den endelig HDMI-tilkoblinger, i form av tre innganger og en utgang. Endelig kan man altså koble til både Blu-ray-spilleren, dekoderboksen og spillkonsollen med HDMI og dermed dekode ekte, høyoppløst surroundlyd.

B&W Panorama 2 ser veldig lik ut sin forgjenger. Med andre ord, en lekkerbisken.

Høyttalerelementene er helt nye siden sist. Totalt ni stykker, med fem av dem til senterkanalen, deriblant to basshøyttalere, to mellomtoner og en aluminiumdiskant med B&Ws Nautilus-taknologi. De andre fire elementene brukes til venstre, høyre og bakre kanaler, for å gi illusjon av ekte surroundlyd.

Til å drive elementene sitter seks Klasse D-forsterkere med total effekt på 175 watt. Digital signalprosessering brukes til å gi illusjonen av surroundlyd, og ønsker du skikkelig dypbass, kan du koble til en ekstern subwoofer.

Lydplanken har en innebygd sensor som aktiverer tegnruten på Panorama 2 når brukeres hånd kommer i nærheten.

Prisen er 11.998 kr, som er 6.000 kroner rimeligere enn forgjengerens prislapp på 18.000 kroner.

hifiklubben.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.