High-end høyttaler fra Aston Martin

En av verdens dyreste høyttalere er norsk, og lanseres i samarbeid med ingen ringere enn luksusbilprodusenten Aston Martin.
Annonse
Annonse
forfatter

Ja du leste riktig, nå satser det ikoniske bilmerket Aston Martin på mer enn bare motorlyd. Eller rettere sagt, de satser på andre luksusprodukter som de kan friste sine rike kunder med.

Under paraplyen Aston Martin Brands vil de tilby et utvalg av Aston-profilerte luksusprodukter fra ulike partnere. Vi snakker alt fra sølvtøy og diamantøredobber, til mobiltelefoner i 18 karat gull. Ja, og høyttalere.

Norske Audiomoda er Aston Martins allierte innen audioprodukter.

– Vi har signert en 6 års kontrakt med Aston Martin og er en offisiell leverandør av Aston Martin Brands’ lydprodukter til hjemmet, forteller Svein Arne Sørgård, daglig leder hos Audiomoda.

Først ut er den eksklusive høyttaleren One-77 Verdandi, som blir laget i 77 eksemplarer for å matche Aston Martins toppmodell One-77.

Annonse

Verdandi beskrives som en «musikalsk skulptur», og i dette tilfellet må navnet sies å være vel fortjent. Den lekkert utformede høyttaleren er støpt i ren bronse, rager 150 centimeter i været og veier over 100 kilo. Om vekten får det til å skjelve i ryggvirvlene, kan vi berolige med at du slipper å bære to av dem: Verdandi er nemlig en frittstående høyttaler, som gjengir begge stereokanaler fra ett kabinett.

For å klare den bragden brukes doble 2″ diskantelementer og 5″ mellomtoner som spiller i begge retninger, pluss en 8″ basshøyttaler montert i bunnen av kabinettet. Det gir en frekvensgang som rekker fra 40-30.000Hz (±2dB). Høyttalerelementer og innvendige komponenter ligger skjult bak en meget spesiell, akustisk transparent grill som er laget ved hjelp av en 3D-printer.

Kraftig DSP-forsterker

Sammen med høyttaleren følger det en ekstern forsterker, som forer de 5 elementene med inntil 1000 watts total utgangseffekt. Her kan man koble til inntil 5 lydkilder, inkludert iPod/iPhone og USB, samt streame musikk trådløst fra nettverket (Wi-Fi).

Annonse

Det å lage skikkelig stereolyd fra bare en høyttaler er naturligvis ingen enkel oppgave. Audiomoda hevder imidlertid å ha klart dette gjennom bruk av digital signalbehandling (DSP). Med digital equalizer og romkorreksjon kan høyttaleren gjengi både mono, stereo og virtuell surroundlyd, samtidig som den tilpasser høyttalerens klang til akustikken i lytterommet.

Aston Martin-finish

Verdandi er basert på konsepthøyttaleren Organic Harmony av den svensk-italienske designeren Luciano Pasquariello. Den er nå blitt ytterligere forfinet med hjelp fra Aston Martins designavdeling.

Det innebærer blant annet at den leveres i ekte Aston Martin-lakk og matchende skinndetaljer fra supersportsbilen One-77.

Annonse

Den kan også leveres med platina, sølv eller rosegullplettering, ja – eller i massivt gull bare du har penger nok. De to første eksemplarene er allerede levert til London og Abu Dhabi, og prisene varierer fra 650.000 til 1.100.000 kroner avhengig av finish. Pris på utgaven i 180 kilo massivt gull gis ”på forespørsel”, men det anbefales å sjekke valutaverdien for gull før du ringer…

Audiomoda lover heldigvis at det også vil komme rimeligere Aston Martin audioprodukter i løpet av høsten. Vi håper de blir levert med kurér i en bil med samme navn!

 www.audiomoda.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.