High-end høyttaler fra Aston Martin

En av verdens dyreste høyttalere er norsk, og lanseres i samarbeid med ingen ringere enn luksusbilprodusenten Aston Martin.
forfatter

Ja du leste riktig, nå satser det ikoniske bilmerket Aston Martin på mer enn bare motorlyd. Eller rettere sagt, de satser på andre luksusprodukter som de kan friste sine rike kunder med.

Under paraplyen Aston Martin Brands vil de tilby et utvalg av Aston-profilerte luksusprodukter fra ulike partnere. Vi snakker alt fra sølvtøy og diamantøredobber, til mobiltelefoner i 18 karat gull. Ja, og høyttalere.

Norske Audiomoda er Aston Martins allierte innen audioprodukter.

– Vi har signert en 6 års kontrakt med Aston Martin og er en offisiell leverandør av Aston Martin Brands’ lydprodukter til hjemmet, forteller Svein Arne Sørgård, daglig leder hos Audiomoda.

Først ut er den eksklusive høyttaleren One-77 Verdandi, som blir laget i 77 eksemplarer for å matche Aston Martins toppmodell One-77.

Verdandi beskrives som en «musikalsk skulptur», og i dette tilfellet må navnet sies å være vel fortjent. Den lekkert utformede høyttaleren er støpt i ren bronse, rager 150 centimeter i været og veier over 100 kilo. Om vekten får det til å skjelve i ryggvirvlene, kan vi berolige med at du slipper å bære to av dem: Verdandi er nemlig en frittstående høyttaler, som gjengir begge stereokanaler fra ett kabinett.

For å klare den bragden brukes doble 2″ diskantelementer og 5″ mellomtoner som spiller i begge retninger, pluss en 8″ basshøyttaler montert i bunnen av kabinettet. Det gir en frekvensgang som rekker fra 40-30.000Hz (±2dB). Høyttalerelementer og innvendige komponenter ligger skjult bak en meget spesiell, akustisk transparent grill som er laget ved hjelp av en 3D-printer.

Kraftig DSP-forsterker

Sammen med høyttaleren følger det en ekstern forsterker, som forer de 5 elementene med inntil 1000 watts total utgangseffekt. Her kan man koble til inntil 5 lydkilder, inkludert iPod/iPhone og USB, samt streame musikk trådløst fra nettverket (Wi-Fi).

Det å lage skikkelig stereolyd fra bare en høyttaler er naturligvis ingen enkel oppgave. Audiomoda hevder imidlertid å ha klart dette gjennom bruk av digital signalbehandling (DSP). Med digital equalizer og romkorreksjon kan høyttaleren gjengi både mono, stereo og virtuell surroundlyd, samtidig som den tilpasser høyttalerens klang til akustikken i lytterommet.

Aston Martin-finish

Verdandi er basert på konsepthøyttaleren Organic Harmony av den svensk-italienske designeren Luciano Pasquariello. Den er nå blitt ytterligere forfinet med hjelp fra Aston Martins designavdeling.

Det innebærer blant annet at den leveres i ekte Aston Martin-lakk og matchende skinndetaljer fra supersportsbilen One-77.

Den kan også leveres med platina, sølv eller rosegullplettering, ja – eller i massivt gull bare du har penger nok. De to første eksemplarene er allerede levert til London og Abu Dhabi, og prisene varierer fra 650.000 til 1.100.000 kroner avhengig av finish. Pris på utgaven i 180 kilo massivt gull gis ”på forespørsel”, men det anbefales å sjekke valutaverdien for gull før du ringer…

Audiomoda lover heldigvis at det også vil komme rimeligere Aston Martin audioprodukter i løpet av høsten. Vi håper de blir levert med kurér i en bil med samme navn!

 www.audiomoda.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.