Search
Generic filters

High-end høyttaler fra Aston Martin

En av verdens dyreste høyttalere er norsk, og lanseres i samarbeid med ingen ringere enn luksusbilprodusenten Aston Martin.

Ja du leste riktig, nå satser det ikoniske bilmerket Aston Martin på mer enn bare motorlyd. Eller rettere sagt, de satser på andre luksusprodukter som de kan friste sine rike kunder med.

Under paraplyen Aston Martin Brands vil de tilby et utvalg av Aston-profilerte luksusprodukter fra ulike partnere. Vi snakker alt fra sølvtøy og diamantøredobber, til mobiltelefoner i 18 karat gull. Ja, og høyttalere.

Norske Audiomoda er Aston Martins allierte innen audioprodukter.

– Vi har signert en 6 års kontrakt med Aston Martin og er en offisiell leverandør av Aston Martin Brands’ lydprodukter til hjemmet, forteller Svein Arne Sørgård, daglig leder hos Audiomoda.

Først ut er den eksklusive høyttaleren One-77 Verdandi, som blir laget i 77 eksemplarer for å matche Aston Martins toppmodell One-77.

Verdandi beskrives som en «musikalsk skulptur», og i dette tilfellet må navnet sies å være vel fortjent. Den lekkert utformede høyttaleren er støpt i ren bronse, rager 150 centimeter i været og veier over 100 kilo. Om vekten får det til å skjelve i ryggvirvlene, kan vi berolige med at du slipper å bære to av dem: Verdandi er nemlig en frittstående høyttaler, som gjengir begge stereokanaler fra ett kabinett.

For å klare den bragden brukes doble 2″ diskantelementer og 5″ mellomtoner som spiller i begge retninger, pluss en 8″ basshøyttaler montert i bunnen av kabinettet. Det gir en frekvensgang som rekker fra 40-30.000Hz (±2dB). Høyttalerelementer og innvendige komponenter ligger skjult bak en meget spesiell, akustisk transparent grill som er laget ved hjelp av en 3D-printer.

Kraftig DSP-forsterker

Sammen med høyttaleren følger det en ekstern forsterker, som forer de 5 elementene med inntil 1000 watts total utgangseffekt. Her kan man koble til inntil 5 lydkilder, inkludert iPod/iPhone og USB, samt streame musikk trådløst fra nettverket (Wi-Fi).

Det å lage skikkelig stereolyd fra bare en høyttaler er naturligvis ingen enkel oppgave. Audiomoda hevder imidlertid å ha klart dette gjennom bruk av digital signalbehandling (DSP). Med digital equalizer og romkorreksjon kan høyttaleren gjengi både mono, stereo og virtuell surroundlyd, samtidig som den tilpasser høyttalerens klang til akustikken i lytterommet.

Aston Martin-finish

Verdandi er basert på konsepthøyttaleren Organic Harmony av den svensk-italienske designeren Luciano Pasquariello. Den er nå blitt ytterligere forfinet med hjelp fra Aston Martins designavdeling.

Det innebærer blant annet at den leveres i ekte Aston Martin-lakk og matchende skinndetaljer fra supersportsbilen One-77.

Den kan også leveres med platina, sølv eller rosegullplettering, ja – eller i massivt gull bare du har penger nok. De to første eksemplarene er allerede levert til London og Abu Dhabi, og prisene varierer fra 650.000 til 1.100.000 kroner avhengig av finish. Pris på utgaven i 180 kilo massivt gull gis ”på forespørsel”, men det anbefales å sjekke valutaverdien for gull før du ringer…

Audiomoda lover heldigvis at det også vil komme rimeligere Aston Martin audioprodukter i løpet av høsten. Vi håper de blir levert med kurér i en bil med samme navn!

 www.audiomoda.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.