High-end for velbeslåtte

Magico M9 er blant verdens dyreste høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

Hva får man hvis penger ikke spiller noen rolle? Hvor god lyd kan man få da? Kanskje var det slik de tenkte hos Magico, som ikke akkurat er kjent for sine budsjett-høyttalere, da de skisset opp denne høyttaleren.

M9 kalles den, og her har de tatt den helt ut på alle måter. Bildet over viser en M9 som forsøker å gjemme seg bak en Magico M6, og det viser tydelig hvilket massivt beist av en høyttalere dette er blitt.

Her er det ikke spart på noe.

Fikk du med deg testen av Dynaudio Consequence Ultimate Edition?

 

Massiv vekt

Den over to meter høye høyttaleren er en fireveis konstruksjon med seks høyttalerelementer. De er plassert i et kabinett hvor karbonfiber er trukket over et bikubeformet aluminiumskjelett, men selv utsrakt bruk av lette materialer, veier én M9 hele 454 kilo.

Annonse
Les testen av en annen dyr høyttaler her

 

Selv med målene 203 x 102 x 51 cm, har ikke delefilteret fått plass inni høyttalerne. Det er istedet plassert i en separat boks, på størrelse med en forsterker, og bygget opp som et rent analogt delefilter, med en separat strømforsyning som leverer strøm til de aktive kretsene i delefilteret.

Separat delefilter

Magico MXO delefilter.

En av grunnene til valget av et separat delefilter, er at delefrekvensen på 120 mellom bass- og mellombasselementene, er krevende å få plassert på innsiden, med antall komponenter og størrelsen på dem. Magico har derfor valgt en separat løsning, som bruker Linkwitz-Riley-filtre som deler med 24 dB per oktav på 120 Hz, fullt balansert og med diskret oppbygging hele veien. Brukeren kan også justere nivået med 0,5 dB presisjon fra potmeteret på MXO-boksen.

Disse koster en halv million, og vi har testet dem

 

Avanserte membranmaterialer

Annonse

M9 har to 15-tommers basselementer, to 11-tommers mellombasselementer, én 6-tommers mellomtone og et 28 mm diskantelement.

Mens diskantelementet bruker en Beryllium-membran som er pådampet et diamantlignende sjikt i en kjemisk prosess for ekstrem oppløsning og minimal forvrengning, har de øvrige membranene Magicos nyeste utgave av Nano-Tec-membranene.

Aluminium danner et bikubemønster bak et lag med grafén og karbon, og gir en stivhet som er 40 ganger bedre enn karbonstål, men samtidig lett.

Membranene til basselementene presses til form med 12 tonns trykk, som skal gi de 15-tommer store elementene en stivhet som knapt gir hørbare resonanser.

Prisen

Svingspolene bak membranene er 3, 4 og 5 tommer store, og størrelsen sammen med titankjerner gjør at de tåler varme bedre enn med konvensjonelle svingspoler.

Annonse

Mellomtoneelementet for eksempel, har en 4-tommers svingspole, som tåler 120 dB lydtrykk, uten å gå for varm.

Magico M9 har et oppgitt frekvensområde på 18 til 50.000 Hz, knapt behov for subwoofer her, og følsomheten er oppgitt til meget respektable 94 dB. Systemimpedansen er 4 ohm og vi mistenker at høyttalerne er et effektsluk av episke dimensjoner, tross den høye følsomheten. Et par heftige monoblokker i megaklassen er et minimim her, per høyttaler.

Høyttalerne er ikke tilgjengelig før mot slutten av året, så da rekker man å få finansene på plass. For prisen er, 750.000 dollar for ett par.

Cirka 8 millioner, før mva legges til.

 

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kompakte RF 70-200mm med f4 og bildestabilisator, er en dyr, men sylskarp zoom for Canons fullformatkameraer.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Nikons nye Nikkor Z 50mm f1.2 er et rimeligere alternativ til den kostbare Nikkor Z 58mm Noct.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.