Search
Generic filters

High-end for velbeslåtte

Magico M9 er blant verdens dyreste høyttalere.

Hva får man hvis penger ikke spiller noen rolle? Hvor god lyd kan man få da? Kanskje var det slik de tenkte hos Magico, som ikke akkurat er kjent for sine budsjett-høyttalere, da de skisset opp denne høyttaleren.

M9 kalles den, og her har de tatt den helt ut på alle måter. Bildet over viser en M9 som forsøker å gjemme seg bak en Magico M6, og det viser tydelig hvilket massivt beist av en høyttalere dette er blitt.

Her er det ikke spart på noe.

Fikk du med deg testen av Dynaudio Consequence Ultimate Edition?

 

Massiv vekt

Den over to meter høye høyttaleren er en fireveis konstruksjon med seks høyttalerelementer. De er plassert i et kabinett hvor karbonfiber er trukket over et bikubeformet aluminiumskjelett, men selv utsrakt bruk av lette materialer, veier én M9 hele 454 kilo.

Les testen av en annen dyr høyttaler her

 

Selv med målene 203 x 102 x 51 cm, har ikke delefilteret fått plass inni høyttalerne. Det er istedet plassert i en separat boks, på størrelse med en forsterker, og bygget opp som et rent analogt delefilter, med en separat strømforsyning som leverer strøm til de aktive kretsene i delefilteret.

Separat delefilter

Magico MXO delefilter.

En av grunnene til valget av et separat delefilter, er at delefrekvensen på 120 mellom bass- og mellombasselementene, er krevende å få plassert på innsiden, med antall komponenter og størrelsen på dem. Magico har derfor valgt en separat løsning, som bruker Linkwitz-Riley-filtre som deler med 24 dB per oktav på 120 Hz, fullt balansert og med diskret oppbygging hele veien. Brukeren kan også justere nivået med 0,5 dB presisjon fra potmeteret på MXO-boksen.

Disse koster en halv million, og vi har testet dem

 

Avanserte membranmaterialer

M9 har to 15-tommers basselementer, to 11-tommers mellombasselementer, én 6-tommers mellomtone og et 28 mm diskantelement.

Mens diskantelementet bruker en Beryllium-membran som er pådampet et diamantlignende sjikt i en kjemisk prosess for ekstrem oppløsning og minimal forvrengning, har de øvrige membranene Magicos nyeste utgave av Nano-Tec-membranene.

Aluminium danner et bikubemønster bak et lag med grafén og karbon, og gir en stivhet som er 40 ganger bedre enn karbonstål, men samtidig lett.

Membranene til basselementene presses til form med 12 tonns trykk, som skal gi de 15-tommer store elementene en stivhet som knapt gir hørbare resonanser.

Prisen

Svingspolene bak membranene er 3, 4 og 5 tommer store, og størrelsen sammen med titankjerner gjør at de tåler varme bedre enn med konvensjonelle svingspoler.

Mellomtoneelementet for eksempel, har en 4-tommers svingspole, som tåler 120 dB lydtrykk, uten å gå for varm.

Magico M9 har et oppgitt frekvensområde på 18 til 50.000 Hz, knapt behov for subwoofer her, og følsomheten er oppgitt til meget respektable 94 dB. Systemimpedansen er 4 ohm og vi mistenker at høyttalerne er et effektsluk av episke dimensjoner, tross den høye følsomheten. Et par heftige monoblokker i megaklassen er et minimim her, per høyttaler.

Høyttalerne er ikke tilgjengelig før mot slutten av året, så da rekker man å få finansene på plass. For prisen er, 750.000 dollar for ett par.

Cirka 8 millioner, før mva legges til.

 

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.