Nyhet

High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Thorens nøyer seg ikke med platespillere.

Skrevet av / 19.05.23 - 15:45
High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Den enorme Thorens The Reference, må være blant messens mest fotograferte produkter. Platespilleren som tar opp arven etter den originale Reference, kommer ikke før senere i år, og den blir dyr.

Det blir ikke Thorens SoundWall HP 600. Som er en flat høyttaler som ikke har noe særlig fotavtrykk, men sannsynligvis høres godt. Den er ikke elektrostatisk, slik for eksempel en QUAD ESL2912 er det, men bruker dynamiske elementer. Flere av dem faktisk.

12 stykk 15 cm basselementer får hjelp av to mellomtoneelementer, og to diskanter. Elementene er plassert etter d’Appolito-prinsippet, hvor diskanten plasseres i sentrum av en akse med de øvrige elementene på en vertikal linje.

Høyttaleren fungerer som en dipol. De skal helst plasseres et stykke ut fra veggen sånn at lyden også kan bre seg bak høyttalerne.

Siden Thorens ikke har laget lignende høyttalere siden 70-tallet, har de benyttes seg av ekspertisen til Joachim Gerhard, som er kjent som grunnleggeren av Audio Physic.

Det burde gi håp for lydkvaliteten, som bør være bra. Et par koster nemlig småpene 22.000 Euro, og i den prisklassen finnes det mange gode konkurrenter.

Men, siden jeg innledet med en platespiller, kan jeg nevne at Thorens også slipper en spesialmodell av TD124, TD124 DD 140th Anniversary. En spiller kledd i kobber, som leveres med en spesialversjon av Ortofons SPU pickup, kalt SPU 124.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Devialet: Bærbar høyttaler i nye farger

Verdens mest berømte monitor i ny versjon

Nå får du Sonos billigere

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Scroll to Top