Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2023: PMC Prodigy5

Full pakke til lavere pris.

Skrevet av / 20.05.23 - 12:12
High-End 2023: PMC Prodigy5

De er faktisk ganske små, de to nye modellene PMCs nye Prodigy-serie. De er også relativt rimelige, men har fremdeles PMC signatur: Transmisjonslinje. Som er en brettet kanal for utvidet rekkevidde i bassen.

Det fungerer som bare det, og i våre tester er det PMC som går dypest i bassen. Det aller beste, de gjør det med finesse og autoritet.

Nå blir denne kjærkomne egenskapen billigere.

PMCs ATL-løsning. Foto Lasse Svendsen

Den mindre Prodigy1, er priset til 1250 Pund, cirka 15.000 kroner paret. Her får man en svært kompakt høyttaler med et 13,3 cm stort basselement, en 25 mm domediskant, og rekkevidden i bassen er oppgitt til 50 Hz (-3 dB).

Som man kan se av bildet over, har begge høyttalerne PMCs ATL-løsning, som gir bedre effekt lengre ned i frekvens en en tradisjonell bassrefleks. ATL-kanalen i Prodigy1, er 1,91 meter lang, et bassrefleksrør ville til sammenligning, vært kanskje 15 cm langt.

Foto Lasse Svendsen

Den gulvstående Prodigy5 har de samme elementene som i Prodigy1. Men fordi kabinettet er større er det plass til en lengre ATL-kanal. Her er den bare fem cm lengre, men det sammen med et større indre volum, er det nok til å rekke ned til 35 Hz (- 3 dB).

Prodigy-serien vil bli tilgjengelig i løpet av sommeren, og den større Prodigy5 er priset til 1995 Pund, omslag 25.000 kroner.

Foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Her er Lyngdorfs nye høyttaler

Vi hørte Linns nye høyttaler

Nå lager de høyttalere også

Scroll to Top