Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-end 2023: McIntosh ML1 Mk II

Gjennoppliver gammel klassiker med nye elementer.

Skrevet av / 18.05.23 - 16:01
High-end 2023: McIntosh ML1 Mk II

Retrobølgen innen Hi-Fi ser ikke ut til å ta noen ende. Alle som en gang har laget et populært produkt, klarer ikke å la være å lage en moderne utgave kledd i et design fra 70-tallet.

Noen ganger er det veldig vellykket, som JBLs Classic-serie, andre ganger ikke.

Nå kan man kanskje beskylde McIntosh designspråk som retro uansett, all den stund forsterkerne deres stort sett har sett like ute i 50 år. Men det har ikke høyttalerne, før nå.

McIntosh har faktisk laget høyttalere nesten like lenge som de har laget elektronikk, og ML1 MKII er stort sett en tro kopi av originalen ML1.

ML1 Mk I og Mk II.

Men det er bare utenpå. Under den stoffkledde grillen, som i likhet med høyttalerne er laget i oljet amerikansk valnøtt, er bestykningen endret med flere, og naturligvis moderne høyttalerelementer.

Les også McIntosh XR200 Dette er en av verdens tøffeste high-end-høyttalere.

De fem elementene utgjør et fireveis system, med en 12-tommers polypropylen membran på et basselement som jobber i et lukket kammer.

På en plate over basselementer, sitter to 4-tommers mellomtoneelementer, også de med polypropylen membraner, og i et lukket kammer. I midten sitter den samme 3/4-tommers diskanten med titanmembran, som vi kjenner blant annet fra høyttalerne XR50 og XR100.
ML1 Mk II Front hi res ML1 Mk II Front no grille hi res ML1 Mk II Back hi res
<
>
“While we have been making loudspeakers for over five decades, the ML1 will always be our first and holds a special place in our hearts here at McIntosh,” said McIntosh president Charlie Randall, sier i pressemeldingen at, de er er veldig begeistret over å få vise hvor langt man har kommet på mer enn et halvt århundre, og håper at mange lyttere der ute vil bli like begeistret.
ML1 MK II blir tilgjengelig hos McIntosh forhandlere i juli i år, prisen er estimert til 12.000 US dollar per par.
Alle foto McIntosh
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Her er Lyngdorfs nye høyttaler

Vi hørte Linns nye høyttaler

Nå lager de høyttalere også

Scroll to Top