Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Google Assistant har kommet til Sonos i Skandinavia

Men vi i Norge må fortsatt vente litt til.

Skrevet av / 18.09.19 - 10:34
Google Assistant har kommet til Sonos i Skandinavia

Etter flere forsinkelser er endelig Sonos klar med Google-assistenten i Skandinavia. Det vil si, Sverige og Danmark har nå fått den, mens Norge fortsatt må vente litt.

Det som er sikkert, er at Sonos er først i verden med Alexa og Assistant i samme høyttaler. Dette gjelder i første omgang for smarthøyttaleren One (Gen 1 og Gen 2), lydplanken Beam og dessuten den helt nye bærbarhøyttaleren Move. De er alle smarte, med innebygd mikrofon for stemmestyring.

De tre smarthøyttalerne fungerer også sammen med øvrige Sonos-høyttalere – også Ikea Symfonisk – og kan dermed styre hele ditt Sonos-system. I tillegg kan de styre andre produkter med innebygd Chromecast og produkter som er sertifisert «Works With Alexa».

Sonos-høyttalerne har hele tiden hatt Alexa-funksjonalitet, men siden det kun er Google Assistant som skjønner norsk, er det denne som gjelder. Og som vi ivrer etter!

Har vært problematisk

Å få til en høyttaler med både Alexa og Google Assistant, i tillegg til å fungere sømløst med andre Sonos-produkter, krever at Sonos lager sin helt egen prosessor. Alt av koding har de måttet skrive selv, som har vært et arbeid med mye hodebry. Men nå er den altså klar for flere europeiske land, deriblant også Sverige og Danmark. Men altså ikke Norge ennå.

Slik gjør du det

Når oppdateringen omsider kommer, vil du måtte oppdatere din Sonos One, Beam eller Move. Åpne deretter Google Home-appen, og du vil øverst i appvinduet under din bolig, se et ikon hvor det står «Koble til Sonos». Herfra kommer du inn på en nettside hvor du logger på Sonos-kontoen. Her til lands kommer du for øyeblikket ikke videre, men vil se en feilmelding hvor det står «Ikke tilgjengelig i landet ditt».

Vår svenske kollega fikk seg derimot en langt mer hyggelig velkomst:

I Sverige (og Danmark) funker det knirkefritt å legge Sonos til Google Home. Foto: Skjermbilde

 

Vi ringte Sonos’ nordiske PR-manager, Sabrina Krim, som dessverre ikke kunne gi oss noen dato for når Google Assistant kommer til Sonos i Norge, bare det politiske korrekte svaret: «Det er på vei.»

Det er i hvert fall ingen grunn til å tro at det er lenge til nå, som både svenske og danske brukere har fått sin Google-assistent!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøyttalere som har alt

En liten nyhet i gammel stil

0
Scroll to Top