Kickstarter

Surround hornøyttalere i pleksiglass
forfatter

Britiske Ferguson Hill produserer høyttalere som ikke ligner noe annet i verden. For det første er alle deres produkter laget av gjennomsiktig pleksiglass. For det andet er de hornhøyttalere! Til og med hornhøyttalere som henvender seg til interiørestetikerne! Det gjelder for eksempel systemet på bildet under.

Ferguson Hill har også tidligere laget mindre systemer med hornlyd på skrivebordet.
Ferguson Hill har også tidligere laget mindre systemer med hornlyd på skrivebordet.

Det nyeste systemet fra Ferguson Hill er litt mindre, beregnet på å forbedre den ynkelige lyden fra den flate TV-en. Systemet kommer i tre forskjellige varianter: Et stereosystem med to satellitter og en subwoofer, et stereosystem med to subwoofere – til hver kanal, og et surroundsystem med to subwoofere og horn til front- og bakkanaler. Det finnes ikke noen senterhøyttaler. Alle høyttalerne er utført i gjennomsiktig pleksiglass.

Systemet er ikke til salgs ennå, men ligger ute som et Kickstarter-prosjekt, hvilket betyr at interesserte kan gi økonomisk støtte, blant annet ved å forhåndsbestille høyttalerne. Støttebeløpet blir kun trukket hvis prosjektet oppnår tilstrekkelig med økonomisk tilslutning til å kunne gjennomføres.

ferguson-hill-kickstarter

Det er ulike prisklasser for den som vil støtte. For fem britiske pund (ca. 50 kr) kan man holdes oppdatert på prosjektets forløp via e-mail. En innsats på 675 pund (ca. 7.000 kr) er nok til å betale stereosystemet med én subwoofer, to høyttalere og forsterker. For 995 pund – eller 1075 med gulvstativ til hornhøyttalerne (ca 10.000 og 11.000 kr) – kan du bli eier av surroundutgaven med to subwoofere, fire høyttalere og forsterker. Alle priser inkluderer frakt til Europa og USA. Til de mest dedikerte Ferguson Hill-fans finnes også en “Special Limied Edition Deluxe”-pakke til 5.000 pund (ca. 50.000 kr). Foruten et komplett sett høyttalere gir merprisen på 35.000 kroner adgang til en rundvisning på Ferguson Hills hovedsete i Camden Town, London, hvor man kan hilse på bakmennene. Den gavmilde investoren blir deretter invitert på middag i Camden Town og en fuktig aften på byen, sammen med folkene fra Ferguson Hill. Alt sammen på husets regning.

fergusonhill.co.uk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.