High-End 2012

Blant mange enorme høyttalere, var KEFs lille LS50 en av de som imponerte mest.
forfatter

Siden engelske KEF fyller 50 år som høyttalerfabrikant, har de en ypperlig anledning til å feire. De kunne ha laget en monsterhøyttaler, a la Muon, men valgte fornuftig nok en kompakthøyttaler.

LS50 heter den, og slik ser den ut. Den er myntet på studiobruk, som nærfeltsmonitor, men spilte fanden så bra der de stod plassert, godt ute på gulvet i et stort rom.

De er 30 cm høye, og bruker KEFs Uni-Q koaksiale høyttalerelement. Som består av en 130 mm mellomtonebass, med magnesium og alumembran, og i midten en 25 mm diskant. Plasseringen av diskanten i midten, og på samme vertikale akse som svingspolen til mellomtonen, gir en perfekt timing på alle frekvenser. I teorien i hvert fall.

Tross kompakte mål, skal LS50 rekke ned til respektable 47 hz i bassen, og oppnå et maksimalt lydtrykk på 106 dB.

Ingen informasjon ennå, om tilgjengelighet, men prisen ventes å ligge på 800 til 1000 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.