Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Gallo fornyer sine subwoofere

Subwooferne TR-1 og TR-3 erstattes med TR-1D og TR-3D. Blant annet med kraftigere forsterkere, nå med Klasse D-drift.

Innstegsmodellen TR-1 erstattes av TR-1D. Membranen av papp er byttet ut med en av keramisk belagt aluminium, som gir vesentlig raskere responstid og lavere forvrengning. Klasse D-forsterker på 200 watt RMS og 400 watt maksimal effekt sørger for kontrollen, og et oppgradert elektronisk delefilter gir en bedre faserespons enn tidligere. Nytt er bypass-funksjon, som gjør at du kan bruke delefilteret innebygd i for eksempel en surroundreceiver, for maksimal fleksibilitet til hjemmekinobruk.

Toppmodellen TR-3 erstattet likeledes med TR-3D. Bassmembranen er den samme som før, altså keramisk belagt aluminium. Forsterkeren er på 300 watt Klasse D (maks. 600 watt), for enda mer guffe enn med TR-1. Også her er delefilteret oppgradert, og nedre bassrespons er nå helt nede i 18Hz med -3dB. Hvorvidt dette går utover dynamikk og slagkraft, gjenstår å høre.

Alle Gallos subwoofere bruker sylindriske metallkabinetter og et patentert S2 dempeskum. Det heter dette, fordi dette er skumbiter som hvis form ser ut som en s og et 2-tall sammensmeltet. Skummet gjør at det blir plass til lengre lydbølger, altså dypere bass, i et lite kabinett, uten bruk av kunstig EQ eller bassport. Lukkede kabinetter er da også mer plasseringsvennlige med tenka på bakvegg enn bassrefleks, som enten må stå lenger ut på gulvet, eller kliss inntil hjørnet.

Priser:
TR-1D 6.200 kr
TR-3D 9.500 kr

norskaudioteknikk.no

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.