Gallo fornyer sine subwoofere

Subwooferne TR-1 og TR-3 erstattes med TR-1D og TR-3D. Blant annet med kraftigere forsterkere, nå med Klasse D-drift.
Annonse
Annonse
forfatter

Innstegsmodellen TR-1 erstattes av TR-1D. Membranen av papp er byttet ut med en av keramisk belagt aluminium, som gir vesentlig raskere responstid og lavere forvrengning. Klasse D-forsterker på 200 watt RMS og 400 watt maksimal effekt sørger for kontrollen, og et oppgradert elektronisk delefilter gir en bedre faserespons enn tidligere. Nytt er bypass-funksjon, som gjør at du kan bruke delefilteret innebygd i for eksempel en surroundreceiver, for maksimal fleksibilitet til hjemmekinobruk.

Toppmodellen TR-3 erstattet likeledes med TR-3D. Bassmembranen er den samme som før, altså keramisk belagt aluminium. Forsterkeren er på 300 watt Klasse D (maks. 600 watt), for enda mer guffe enn med TR-1. Også her er delefilteret oppgradert, og nedre bassrespons er nå helt nede i 18Hz med -3dB. Hvorvidt dette går utover dynamikk og slagkraft, gjenstår å høre.

Alle Gallos subwoofere bruker sylindriske metallkabinetter og et patentert S2 dempeskum. Det heter dette, fordi dette er skumbiter som hvis form ser ut som en s og et 2-tall sammensmeltet. Skummet gjør at det blir plass til lengre lydbølger, altså dypere bass, i et lite kabinett, uten bruk av kunstig EQ eller bassport. Lukkede kabinetter er da også mer plasseringsvennlige med tenka på bakvegg enn bassrefleks, som enten må stå lenger ut på gulvet, eller kliss inntil hjørnet.

Priser:
TR-1D 6.200 kr
TR-3D 9.500 kr

norskaudioteknikk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.