Search
Generic filters

Gallo fornyer sine subwoofere

Subwooferne TR-1 og TR-3 erstattes med TR-1D og TR-3D. Blant annet med kraftigere forsterkere, nå med Klasse D-drift.

Innstegsmodellen TR-1 erstattes av TR-1D. Membranen av papp er byttet ut med en av keramisk belagt aluminium, som gir vesentlig raskere responstid og lavere forvrengning. Klasse D-forsterker på 200 watt RMS og 400 watt maksimal effekt sørger for kontrollen, og et oppgradert elektronisk delefilter gir en bedre faserespons enn tidligere. Nytt er bypass-funksjon, som gjør at du kan bruke delefilteret innebygd i for eksempel en surroundreceiver, for maksimal fleksibilitet til hjemmekinobruk.

Toppmodellen TR-3 erstattet likeledes med TR-3D. Bassmembranen er den samme som før, altså keramisk belagt aluminium. Forsterkeren er på 300 watt Klasse D (maks. 600 watt), for enda mer guffe enn med TR-1. Også her er delefilteret oppgradert, og nedre bassrespons er nå helt nede i 18Hz med -3dB. Hvorvidt dette går utover dynamikk og slagkraft, gjenstår å høre.

Alle Gallos subwoofere bruker sylindriske metallkabinetter og et patentert S2 dempeskum. Det heter dette, fordi dette er skumbiter som hvis form ser ut som en s og et 2-tall sammensmeltet. Skummet gjør at det blir plass til lengre lydbølger, altså dypere bass, i et lite kabinett, uten bruk av kunstig EQ eller bassport. Lukkede kabinetter er da også mer plasseringsvennlige med tenka på bakvegg enn bassrefleks, som enten må stå lenger ut på gulvet, eller kliss inntil hjørnet.

Priser:
TR-1D 6.200 kr
TR-3D 9.500 kr

norskaudioteknikk.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.