Search
Generic filters

Focal oppdaterer Chorus

Innstegsserien i Focals hi-fi-segment, Chorus 700, oppdateres nå i sin helhet med et nytt utseende og en ”ny, frisk lyd”.

Den tydeligste visuelle forandringen utover nye fargevalg er at ”V-formen” på frontdekselet er borte. Foruten den nye fronten har vinklingen av kabinettet fått mykere linjer. Kabinettet er fortsatt vinklet slik at sideveggene ikke er parallelle, men kanten som oppstår av vinklingen er ikke skarp men i stedet svakt avrundet. Samtlige modeller er også noe grunnere, hvilket gjør dem litt mer smidige i utformingen.

De tre fargevalgene er svart, hvalnøtt og rosewood. I Norge vil vi nok se svart og hvalnøtt, mens rosewood først og fremst er tiltenkt det nordamerikanske markedet. Til forskjell fra hvalnøtt og rosewood som er vinylutførelse, er den svarte i høyglans lakk, med et lærlignende materiale på toppen av høyttaleren. Denne utførelsen koster rundt 10 prosent mer, men den skal være fantastisk lekker, får vi høre.

Lydmessig dreier det seg om en helt ny diskant – TNV2. Fra Utopia-serien har man hentet et helt nytt materiale til opphenget, et ”Memory Foam” ved navn Poron med egenskaper i form av en konstant stabilitet over ekstremt lange tidsperioder selv i de mest stressende miljøer. Denne stabiliteten sammen med den meget lave massen gir diskantelementet en forbedret linearitet med bare halvparten av forvrengningen mellom 2-4 kHz, et området hvor øret er spesielt følsomt.

Lyden sies å være mer avslappet og myk, med en økt detaljrikdom og et presist lydperspektiv.

Hva basselementet angår er det fremdeles den velkjente Polyglas-membranen som gjeller. Polyglas er i grunn et cellulosemateriale (papp) bekledd med mikroskopiske glassfiberlag under meget høy varme. Prosessen kombinerer pappens fine dempeegenskaper med glassfiberens stivhet. Polyglaselementet er stivere enn kevlar.

En ytterligere rad gjennomtenkte forandringer gjør Chorus 700-serien spennende. Den viktige designen er forfinet av samme designfirma som kom opp med Utopia-seriens vakre linjer, og man har funnet en riktig lekker finish i svart med lakk og lær. Rent lydmessig sies det at man har fått frem et luftig og avslappet lydbilde, der bassen blir avsett akkurat den plassen den skal ha.

Norske priser kommer vi tilbake til.

mono.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.