SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Focal oppdaterer Chorus

Innstegsserien i Focals hi-fi-segment, Chorus 700, oppdateres nå i sin helhet med et nytt utseende og en ”ny, frisk lyd”.

Den tydeligste visuelle forandringen utover nye fargevalg er at ”V-formen” på frontdekselet er borte. Foruten den nye fronten har vinklingen av kabinettet fått mykere linjer. Kabinettet er fortsatt vinklet slik at sideveggene ikke er parallelle, men kanten som oppstår av vinklingen er ikke skarp men i stedet svakt avrundet. Samtlige modeller er også noe grunnere, hvilket gjør dem litt mer smidige i utformingen.

De tre fargevalgene er svart, hvalnøtt og rosewood. I Norge vil vi nok se svart og hvalnøtt, mens rosewood først og fremst er tiltenkt det nordamerikanske markedet. Til forskjell fra hvalnøtt og rosewood som er vinylutførelse, er den svarte i høyglans lakk, med et lærlignende materiale på toppen av høyttaleren. Denne utførelsen koster rundt 10 prosent mer, men den skal være fantastisk lekker, får vi høre.

Lydmessig dreier det seg om en helt ny diskant – TNV2. Fra Utopia-serien har man hentet et helt nytt materiale til opphenget, et ”Memory Foam” ved navn Poron med egenskaper i form av en konstant stabilitet over ekstremt lange tidsperioder selv i de mest stressende miljøer. Denne stabiliteten sammen med den meget lave massen gir diskantelementet en forbedret linearitet med bare halvparten av forvrengningen mellom 2-4 kHz, et området hvor øret er spesielt følsomt.

Lyden sies å være mer avslappet og myk, med en økt detaljrikdom og et presist lydperspektiv.

Hva basselementet angår er det fremdeles den velkjente Polyglas-membranen som gjeller. Polyglas er i grunn et cellulosemateriale (papp) bekledd med mikroskopiske glassfiberlag under meget høy varme. Prosessen kombinerer pappens fine dempeegenskaper med glassfiberens stivhet. Polyglaselementet er stivere enn kevlar.

En ytterligere rad gjennomtenkte forandringer gjør Chorus 700-serien spennende. Den viktige designen er forfinet av samme designfirma som kom opp med Utopia-seriens vakre linjer, og man har funnet en riktig lekker finish i svart med lakk og lær. Rent lydmessig sies det at man har fått frem et luftig og avslappet lydbilde, der bassen blir avsett akkurat den plassen den skal ha.

Norske priser kommer vi tilbake til.

mono.no

Sven Bilen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.