Focal oppdaterer Chorus

Innstegsserien i Focals hi-fi-segment, Chorus 700, oppdateres nå i sin helhet med et nytt utseende og en ”ny, frisk lyd”.
forfatter

Den tydeligste visuelle forandringen utover nye fargevalg er at ”V-formen” på frontdekselet er borte. Foruten den nye fronten har vinklingen av kabinettet fått mykere linjer. Kabinettet er fortsatt vinklet slik at sideveggene ikke er parallelle, men kanten som oppstår av vinklingen er ikke skarp men i stedet svakt avrundet. Samtlige modeller er også noe grunnere, hvilket gjør dem litt mer smidige i utformingen.

De tre fargevalgene er svart, hvalnøtt og rosewood. I Norge vil vi nok se svart og hvalnøtt, mens rosewood først og fremst er tiltenkt det nordamerikanske markedet. Til forskjell fra hvalnøtt og rosewood som er vinylutførelse, er den svarte i høyglans lakk, med et lærlignende materiale på toppen av høyttaleren. Denne utførelsen koster rundt 10 prosent mer, men den skal være fantastisk lekker, får vi høre.

Lydmessig dreier det seg om en helt ny diskant – TNV2. Fra Utopia-serien har man hentet et helt nytt materiale til opphenget, et ”Memory Foam” ved navn Poron med egenskaper i form av en konstant stabilitet over ekstremt lange tidsperioder selv i de mest stressende miljøer. Denne stabiliteten sammen med den meget lave massen gir diskantelementet en forbedret linearitet med bare halvparten av forvrengningen mellom 2-4 kHz, et området hvor øret er spesielt følsomt.

Lyden sies å være mer avslappet og myk, med en økt detaljrikdom og et presist lydperspektiv.

Hva basselementet angår er det fremdeles den velkjente Polyglas-membranen som gjeller. Polyglas er i grunn et cellulosemateriale (papp) bekledd med mikroskopiske glassfiberlag under meget høy varme. Prosessen kombinerer pappens fine dempeegenskaper med glassfiberens stivhet. Polyglaselementet er stivere enn kevlar.

En ytterligere rad gjennomtenkte forandringer gjør Chorus 700-serien spennende. Den viktige designen er forfinet av samme designfirma som kom opp med Utopia-seriens vakre linjer, og man har funnet en riktig lekker finish i svart med lakk og lær. Rent lydmessig sies det at man har fått frem et luftig og avslappet lydbilde, der bassen blir avsett akkurat den plassen den skal ha.

Norske priser kommer vi tilbake til.

mono.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.