Focal oppdaterer Chorus

Innstegsserien i Focals hi-fi-segment, Chorus 700, oppdateres nå i sin helhet med et nytt utseende og en ”ny, frisk lyd”.
Annonse
Annonse

Den tydeligste visuelle forandringen utover nye fargevalg er at ”V-formen” på frontdekselet er borte. Foruten den nye fronten har vinklingen av kabinettet fått mykere linjer. Kabinettet er fortsatt vinklet slik at sideveggene ikke er parallelle, men kanten som oppstår av vinklingen er ikke skarp men i stedet svakt avrundet. Samtlige modeller er også noe grunnere, hvilket gjør dem litt mer smidige i utformingen.

De tre fargevalgene er svart, hvalnøtt og rosewood. I Norge vil vi nok se svart og hvalnøtt, mens rosewood først og fremst er tiltenkt det nordamerikanske markedet. Til forskjell fra hvalnøtt og rosewood som er vinylutførelse, er den svarte i høyglans lakk, med et lærlignende materiale på toppen av høyttaleren. Denne utførelsen koster rundt 10 prosent mer, men den skal være fantastisk lekker, får vi høre.

Lydmessig dreier det seg om en helt ny diskant – TNV2. Fra Utopia-serien har man hentet et helt nytt materiale til opphenget, et ”Memory Foam” ved navn Poron med egenskaper i form av en konstant stabilitet over ekstremt lange tidsperioder selv i de mest stressende miljøer. Denne stabiliteten sammen med den meget lave massen gir diskantelementet en forbedret linearitet med bare halvparten av forvrengningen mellom 2-4 kHz, et området hvor øret er spesielt følsomt.

Lyden sies å være mer avslappet og myk, med en økt detaljrikdom og et presist lydperspektiv.

Hva basselementet angår er det fremdeles den velkjente Polyglas-membranen som gjeller. Polyglas er i grunn et cellulosemateriale (papp) bekledd med mikroskopiske glassfiberlag under meget høy varme. Prosessen kombinerer pappens fine dempeegenskaper med glassfiberens stivhet. Polyglaselementet er stivere enn kevlar.

Annonse

En ytterligere rad gjennomtenkte forandringer gjør Chorus 700-serien spennende. Den viktige designen er forfinet av samme designfirma som kom opp med Utopia-seriens vakre linjer, og man har funnet en riktig lekker finish i svart med lakk og lær. Rent lydmessig sies det at man har fått frem et luftig og avslappet lydbilde, der bassen blir avsett akkurat den plassen den skal ha.

Norske priser kommer vi tilbake til.

mono.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.
Jern har gitt konseptet en ansiktsløfting, og det har resultert i en enda bedre høyttaler.
Eltax trykker til med 15-tommere.
Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
De kompakte men kruttsterke Phantom med forbedret innmat heter nå Phantom I.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.