Nyhet

Fleksibel trådløs høyttaler fra B&O

Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
forfatter

BeoSound Level er en ny trådløs høyttaler som kan brukes overalt i hjemmet. Heng den på veggen, legg den på bordet eller ta den med i hagen. Den tilpasser seg omgivelsene.

Selv om den er bærbar og har innebygd håndtak, ligner Beosound Level med lamellgitter i eiketre mer en stasjonær hjemmehøyttaler. Men tåler å være med på terrassen eller i hagen. Også hvis det kommer regnbyger. Selve betjeninginterfacet er integrert i en aluminiumsramme og betjenes via soft touch-knapper.

Tilpasser seg etter plasseringen

Det slanke kabinettet (kun 5,6 cm i tykkelsen) rommer fem høyttalerenheter: To 4″ basshøyttalere, en 2″ fulltoneenheter og to 20 mm domediskanter. Hver enhet drives av sin egen forsterker (30W til hver av bassene og fulltoneenhetene og 15W til diskantene). Høyttaleren er utstyrt med en plasseringssensor, slik at den kan merke om den er plassert loddrett eller vannrett, og den tilpasser utstrålingsmønsteret fra enhetene etter det.

Beosound Level tilpasser automatisk sitt utstrålingsmønster efter plasseringen. (Foto: B&O)

BeoSound Level har 16 timers batteritid, og oppladningen er enkel når tiden kommer da ladekontakten er magnetisk og selv klikker seg på plass. Man kan også få et veggfeste med innebygd opplader.

BeoSound Level fungerer både med Spotify Connect, AirPlay 2 og Chromecast. I tillegg kan høyttaleren også brukes med stemmestyring med Google Assistant.

Ladekontakten klikker på plass med en magnet. Apple-folk vil føle seg hjemme. (Foto: B&O)

Fremtidsmusikk

Bang & Olufsen er kjent for å designe selv den minste bærbare høyttaler eller hodetelefon, slik at den ligner noe som kan holde i flere tiår. Men som noe nytt er det lange perspektiv tatt i betraktning inn i BeoSound Level. Den er moduloppbygd og satt sammen uten lim. Og høyttaleren kan splittes opp i deler med en skrutrekker. Batteriet kan byttes ut, og når elektronikken en dag i fremtiden blir foreldet, vil man da kunne bytte den ut med noe som matcher den tids standarder. Det høres ut som fremtidsmusikk, men Bang & Olufsen har faktisk i nyere tid tilbudt oppgraderingsmoduler til sine kompakte CX-høyttalere fra 70-tallet. I mellomtiden lover B&O også at det vil komme nye covers, slik at høyttaleren kan følge visuelt med tiden.

BeoSound Level koster 15.590 kroner med front i eikelameller og 13.290 kr. med front i grått møbelstoff.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.