Subwoofer

MartinLogan har gjort det enklere å få bedre lyd og mer dypbass, med Dynamo 1500X. Sjekk hvordan her.
Annonse
Annonse
forfatter

Litt ekstra bass gjør underverker for lyden. Hvis man kan koble inn en subwoofer i anlegget, og dele bassen mellom høyttalerne og suben, slik at høyttalerne spiller litt mindre av dypbassen, kan man faktisk få enda bedre lydkvalitet. Ikke bare mer dypbass.

Men det er dessverre ikke enkelt å få til. En sub krever å plasseres riktig i rommet, og å få justert volum, bassrespons, delefrekvens og fase, kan fortone seg som et lite helv…. å få til.

Derfor finnes det en del subwoofere med basskorreksjon, som her hvor en mikrofon kobles til og så tar datamaskinen seg av basskorreksjon og alle justeringer som er nødvendige. Automatisk. Men du kan selvsagt gjøre endringer i oppsettet etterpå.

Med Perfect Bass Kit (PBK), tilkoblet Dynamo 1500X, sjekkes bassresponsen og akustikken i rommet, og komputeren gjør tilpasninger som gjør det mulig å få kontrollert og sammemhengende bass ned til 20 hz. Hvilket er dypere enn de laveste frekvensene til en kontrabass, eller et konsertflygel.

Dynamo 1500X har i tillegg manuell innstilling på baksiden, og den 650 w kraftige suben som er  46 x 42 x 45 cm og veier 23,6 kilo, kan settes opp med det 15-tommer store basselementet, enten pekende nedover, eller forover.

Alt etter som hva som passer best. For maksimal effekt av dypbassen for eksempel til musikk, kan det være en fordel å plassere suben med basselementet nedover. Da kan man oppnå jevnere bassrespons siden suben kan gjøres mindre avhengig og påvirkbar av vegger i nærheten. Mens plassering av elementet forover, kan gi litt ekstra trøkk i magen, og passer til hjemmekino.

Uansett plassering kan Dynamo 1500X kobles fra gulvets og dermed dempe resonanser, med store føtter med pigger, som også sørger for at den står støtt når basselementet jobber på sitt maksimale.

Dynamo 1500X leveres i glanset eller matt sort lakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.