Fleksibel subwoofer med basskorreksjon

MartinLogan har gjort det enklere å få bedre lyd og mer dypbass, med Dynamo 1500X. Sjekk hvordan her.

Litt ekstra bass gjør underverker for lyden. Hvis man kan koble inn en subwoofer i anlegget, og dele bassen mellom høyttalerne og suben, slik at høyttalerne spiller litt mindre av dypbassen, kan man faktisk få enda bedre lydkvalitet. Ikke bare mer dypbass.

Men det er dessverre ikke enkelt å få til. En sub krever å plasseres riktig i rommet, og å få justert volum, bassrespons, delefrekvens og fase, kan fortone seg som et lite helv…. å få til.

Derfor finnes det en del subwoofere med basskorreksjon, som her hvor en mikrofon kobles til og så tar datamaskinen seg av basskorreksjon og alle justeringer som er nødvendige. Automatisk. Men du kan selvsagt gjøre endringer i oppsettet etterpå.

Med Perfect Bass Kit (PBK), tilkoblet Dynamo 1500X, sjekkes bassresponsen og akustikken i rommet, og komputeren gjør tilpasninger som gjør det mulig å få kontrollert og sammemhengende bass ned til 20 hz. Hvilket er dypere enn de laveste frekvensene til en kontrabass, eller et konsertflygel.

Dynamo 1500X har i tillegg manuell innstilling på baksiden, og den 650 w kraftige suben som er  46 x 42 x 45 cm og veier 23,6 kilo, kan settes opp med det 15-tommer store basselementet, enten pekende nedover, eller forover.

Alt etter som hva som passer best. For maksimal effekt av dypbassen for eksempel til musikk, kan det være en fordel å plassere suben med basselementet nedover. Da kan man oppnå jevnere bassrespons siden suben kan gjøres mindre avhengig og påvirkbar av vegger i nærheten. Mens plassering av elementet forover, kan gi litt ekstra trøkk i magen, og passer til hjemmekino.

Uansett plassering kan Dynamo 1500X kobles fra gulvets og dermed dempe resonanser, med store føtter med pigger, som også sørger for at den står støtt når basselementet jobber på sitt maksimale.

Dynamo 1500X leveres i glanset eller matt sort lakk.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.