Subwoofer

MartinLogan har gjort det enklere å få bedre lyd og mer dypbass, med Dynamo 1500X. Sjekk hvordan her.
Annonse
Annonse
forfatter

Litt ekstra bass gjør underverker for lyden. Hvis man kan koble inn en subwoofer i anlegget, og dele bassen mellom høyttalerne og suben, slik at høyttalerne spiller litt mindre av dypbassen, kan man faktisk få enda bedre lydkvalitet. Ikke bare mer dypbass.

Men det er dessverre ikke enkelt å få til. En sub krever å plasseres riktig i rommet, og å få justert volum, bassrespons, delefrekvens og fase, kan fortone seg som et lite helv…. å få til.

Derfor finnes det en del subwoofere med basskorreksjon, som her hvor en mikrofon kobles til og så tar datamaskinen seg av basskorreksjon og alle justeringer som er nødvendige. Automatisk. Men du kan selvsagt gjøre endringer i oppsettet etterpå.

Med Perfect Bass Kit (PBK), tilkoblet Dynamo 1500X, sjekkes bassresponsen og akustikken i rommet, og komputeren gjør tilpasninger som gjør det mulig å få kontrollert og sammemhengende bass ned til 20 hz. Hvilket er dypere enn de laveste frekvensene til en kontrabass, eller et konsertflygel.

Annonse

Dynamo 1500X har i tillegg manuell innstilling på baksiden, og den 650 w kraftige suben som er  46 x 42 x 45 cm og veier 23,6 kilo, kan settes opp med det 15-tommer store basselementet, enten pekende nedover, eller forover.

Alt etter som hva som passer best. For maksimal effekt av dypbassen for eksempel til musikk, kan det være en fordel å plassere suben med basselementet nedover. Da kan man oppnå jevnere bassrespons siden suben kan gjøres mindre avhengig og påvirkbar av vegger i nærheten. Mens plassering av elementet forover, kan gi litt ekstra trøkk i magen, og passer til hjemmekino.

Uansett plassering kan Dynamo 1500X kobles fra gulvets og dermed dempe resonanser, med store føtter med pigger, som også sørger for at den står støtt når basselementet jobber på sitt maksimale.

Annonse

Dynamo 1500X leveres i glanset eller matt sort lakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!