Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Faseriktige høyttalere fra Proson

Prosons inPhase-serie skal låte så bra som mulig, uansett hvor i rommet du sitter.

Svenske Proson spesialiserer seg på rimelige høyttalere. Det betyr ikke at de ikke bryr seg om lyden.

Med inPhase-serien Proson tatt sikte på å maksimere spredningen av lyden, slik at selv hjørneplassen i sofaen låter like bra som sweetspot-en i midten.

Kraftig gulvhøyttaler
Den gulvstående modellen i serien heter IPH-6, med hele fire diskantelementer og like mange basser (to av dem er kombinert bass/mellomtone), montert i det Proson lover er ”et stabilt og velbygd kabinett.” Denne er oppgitt til å strekke seg helt ned til 28 Hz i bassen og med en følsomhet på hele 92 dB, trenger den bare halvparten av forsterkereffekten for å spille like høyt som de mest typiske gulvhøyttalerne. Vekten på 22 kilo pr. høyttaler er også tillitvekkende.

Øvrige modeller
En mer kompakt stativmodell heter IPS-6, som har to diskanter og en mellomtonebass. Til slutt har vi senterhøyttaleren IPC-6, med to diskanter og to mellomtonebasser.

Proson inPhase IPS-6 har to diskanter pr. høyttaler.

Proson inPhase IPS-6 har to diskanter pr. høyttaler. Ideell som bakhøyttaler.

Annonse

Til stereo og surround
Med sin brede horisontale spredningskarakteristikk skal inPhase passe like godt til stereoanlegget som til hjemmekinoen. Her skal det nevnes at vår erfaring tilsier at bredere spredning passer best til stereo, mens man med flere kanaler i surround gjerne kan ha godt av å kontrollere spredningen mer, slik at det blir minst mulig ”crosstalk” mellom høyttalerne og at gjenklangen fra rommet ikke blir like påfallende. Dette vil vi finne ut av!

Senterhøyttaleren Proson inPhase IPC-6 har to diskanter og to mellomtonebasser.

Senterhøyttaleren Proson inPhase IPC-6 har to diskanter og to mellomtonebasser.

Annonse

Nøytral og klangrik
Proson lover en ”nøytral og klangrik karakter”, og at den gode spredningen dessuten gjør høyttalerne lett å plassere i rommet, siden de ikke må vinkles inn mot lytteposisjon.

Justerbart delefilter
Du som bruker får også noen justeringsmuligheter på delefilteret, i form av fire ulike nivåer på diskanten. Velg mellom -2dB, 0dB, +2dB og +4dB på diskanten, alt ettersom hva du foretrekker og hvordan høyttalerne responderer i nettopp ditt rom. Dette gjøres enkelt ved å flytte på en jumper.

Til tross for det på papiret virker som en svært lovende konstruksjon, er prisene lave:

inPhase IPF-6 4.995 kr / par
inPhase IPS-6 1.695 kr / par
inPhase IPC-6 1.195 kr / stk

surround.no
proson.se

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.