Search
Generic filters

Et nytt Utopia-medlem fra Focal

Et nytt tilskudd til Focals high-end-serie Utopia har sett dagens lys. Viva Utopia er en smart høyttaler som fungerer alene, eller som senter- eller bakhøyttaler.

Franskmennene mener alvor! Ambisjonen har vært å skape den ultimate komponenten i et multikanalsoppsett som samtidig klanglig kan matche de andre modellene i Utopia-serien. Det dreier seg om high-end av råeste klasse, og derfor er heller ikke dette noen billig høyttaler.

Kravene har vært den tonale balansen til en selvstendig fulltonehøyttaler verdig Utopia-stempelet, dynamikken må være ekstrem for å kunne fungere med de øvrige Utopia-modellene, og det i et kompakt kabinett for å kunne fungere som en frittstående senterhøyttaler.

8 tommer
Høyttaleren har fått en 8-tommers bass. Focal har bestemt at noe mindre enn det ikke vil gi tilstrekkelig dyp bass, mens noe større ville krevd et altfor stort kabinett.

Størrelsen var fremdeles en bekymring ettersom Utopia-resepten inneholder en ingrediens som lar hvert element arbeide i sitt helt eget kabinett, for at høyttalerelementene ikke skal påvirke hverandre. Å gi to 8-tommere, en 6-tommer og en berylliumdiskant hvert sitt kabinett ville gjort Viva Utopia altfor stor (omtrent på størrelse med Scala Utopia). Løsningen ble å la de to bassene bruke noe av mellomttonens volum gjennom en ”Flared Midrange Load” med to små ventiler for trykkutlikning. Liten er den likevel ikke i det hele tatt, med sin vekt på svimlende 57 kg.

Front, senter og bak
Viva Utopia er laget for å kunne fungere både som fronthøyttaler, senterhøyttaler og bakhøyttaler i et surroundoppsett. Dens spredning er tilpasset at høyttaleren står på høykant. Trenger du å legge ned senterhøyttaleren, finnes løsningen i form av Viva Center Utopia.

Pris i sverige er 99 000 SEK (87 000 NOK). Norsk importør finnes ikke for øyeblikket.

plaudio.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.