Search
Generic filters

Enklere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

Nå blir det enklere å bruke Bang & Olufsens trådløse høyttalere med eksisterende TV-er og musikkanlegg.

beo17
Lydingeniørene hos Bang & Olufsen har hatt mye å gjøre i det siste: Tidligere i år lanserte den danske produsenten sin nye trådløse høyttalerserie bestående av Beolab 17, 18 og 19. Senere har de også introdusert Beolab 20, den trådløse arvtageren til Beolab 9. Og det skulle ikke forundre oss om det snart kommer en oppgradert, trådløs versjon av flaggskipet Beolab 5.

Lyd & Bilde har testet Beolab 17 og 19 sammen med Beovision 11 TV over lengre tid, og kan bekrefte at den trådløse teknikken er stabil og velfungerende i både stereo og surround. Dette er en praktisk måte å få fullblods stereo- og surroundlyd i stua, uten å trekke masse ledninger på kryss og tvers. Inngangsbilletten er likevel dyr, hvis man skal ha en Bang & Olufsen TV til å drive det hele.

Det er ikke lenger nødvendig: B & O har nå lansert tilbehør som skal gjøre det enklere å ta i bruk de nye høyttalerne med det A/V utstyret man allerede har.

Trådløs sender
Bang & Olufsen Transmitter 1, en diskré liten boks hvor du kan koble til din TV, Blu-ray spiller eller annen lydkilde. Transmitter 1 har en innebygd WiSA-kompatibel sender, som kan kommunisere med opptil 7 trådløse B&O høyttalere. Inngangene består av analog stereo (RCA), digital stereo (optisk) og analog multikanal via RJ45 plugger (krever spesielle overganger fra B&O).

RCV-3000-IR-USB-Receiver
Transmitter 1 krever i utgangspunktet at lydkilden du kobler til har egen volumstyring. Men som tilbehør finnes også den trådløse USB «donglen» RCV-3000 med IR øye som kan motta fjernkontrollsignaler fra bl.a Samsung, LG og Sony TV-er. Dermed blir det lettere å bruke Transmitter 1 + høyttalerne som et frittstående lydsystem.

Trådløs mottaker
Til nåværende eiere av eldre B&O høyttalere finnes også den trådløse mottakeren Receiver 1. Dette er en enkel mottakerboks som brukes i kombinasjon med Transmitter 1(eller B&O TV), med 1 boks per høyttaler. Denne vil nok være populær til nåværende eiere av f.eks Beolab 5: Selv om man ikke blir kvitt ledningene helt og holdent, kan man slippe lange signalkabler.

Les også testen av Bang & Olufsen Beolab 18 i juni/juli digital- eller papirutgaven av Lyd & Bilde!
images

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.