Enklere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

Nå blir det enklere å bruke Bang & Olufsens trådløse høyttalere med eksisterende TV-er og musikkanlegg.
Annonse
Annonse
forfatter

beo17
Lydingeniørene hos Bang & Olufsen har hatt mye å gjøre i det siste: Tidligere i år lanserte den danske produsenten sin nye trådløse høyttalerserie bestående av Beolab 17, 18 og 19. Senere har de også introdusert Beolab 20, den trådløse arvtageren til Beolab 9. Og det skulle ikke forundre oss om det snart kommer en oppgradert, trådløs versjon av flaggskipet Beolab 5.

Lyd & Bilde har testet Beolab 17 og 19 sammen med Beovision 11 TV over lengre tid, og kan bekrefte at den trådløse teknikken er stabil og velfungerende i både stereo og surround. Dette er en praktisk måte å få fullblods stereo- og surroundlyd i stua, uten å trekke masse ledninger på kryss og tvers. Inngangsbilletten er likevel dyr, hvis man skal ha en Bang & Olufsen TV til å drive det hele.

Det er ikke lenger nødvendig: B & O har nå lansert tilbehør som skal gjøre det enklere å ta i bruk de nye høyttalerne med det A/V utstyret man allerede har.

Trådløs sender
Bang & Olufsen Transmitter 1, en diskré liten boks hvor du kan koble til din TV, Blu-ray spiller eller annen lydkilde. Transmitter 1 har en innebygd WiSA-kompatibel sender, som kan kommunisere med opptil 7 trådløse B&O høyttalere. Inngangene består av analog stereo (RCA), digital stereo (optisk) og analog multikanal via RJ45 plugger (krever spesielle overganger fra B&O).

RCV-3000-IR-USB-Receiver
Transmitter 1 krever i utgangspunktet at lydkilden du kobler til har egen volumstyring. Men som tilbehør finnes også den trådløse USB “donglen” RCV-3000 med IR øye som kan motta fjernkontrollsignaler fra bl.a Samsung, LG og Sony TV-er. Dermed blir det lettere å bruke Transmitter 1 + høyttalerne som et frittstående lydsystem.

Annonse

Trådløs mottaker
Til nåværende eiere av eldre B&O høyttalere finnes også den trådløse mottakeren Receiver 1. Dette er en enkel mottakerboks som brukes i kombinasjon med Transmitter 1(eller B&O TV), med 1 boks per høyttaler. Denne vil nok være populær til nåværende eiere av f.eks Beolab 5: Selv om man ikke blir kvitt ledningene helt og holdent, kan man slippe lange signalkabler.

Les også testen av Bang & Olufsen Beolab 18 i juni/juli digital- eller papirutgaven av Lyd & Bilde!
images

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Og hvor mye koster 83-tommeren?
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.