Enklere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

Nå blir det enklere å bruke Bang & Olufsens trådløse høyttalere med eksisterende TV-er og musikkanlegg.
Annonse
Annonse
forfatter

beo17
Lydingeniørene hos Bang & Olufsen har hatt mye å gjøre i det siste: Tidligere i år lanserte den danske produsenten sin nye trådløse høyttalerserie bestående av Beolab 17, 18 og 19. Senere har de også introdusert Beolab 20, den trådløse arvtageren til Beolab 9. Og det skulle ikke forundre oss om det snart kommer en oppgradert, trådløs versjon av flaggskipet Beolab 5.

Lyd & Bilde har testet Beolab 17 og 19 sammen med Beovision 11 TV over lengre tid, og kan bekrefte at den trådløse teknikken er stabil og velfungerende i både stereo og surround. Dette er en praktisk måte å få fullblods stereo- og surroundlyd i stua, uten å trekke masse ledninger på kryss og tvers. Inngangsbilletten er likevel dyr, hvis man skal ha en Bang & Olufsen TV til å drive det hele.

Det er ikke lenger nødvendig: B & O har nå lansert tilbehør som skal gjøre det enklere å ta i bruk de nye høyttalerne med det A/V utstyret man allerede har.

Trådløs sender
Bang & Olufsen Transmitter 1, en diskré liten boks hvor du kan koble til din TV, Blu-ray spiller eller annen lydkilde. Transmitter 1 har en innebygd WiSA-kompatibel sender, som kan kommunisere med opptil 7 trådløse B&O høyttalere. Inngangene består av analog stereo (RCA), digital stereo (optisk) og analog multikanal via RJ45 plugger (krever spesielle overganger fra B&O).

RCV-3000-IR-USB-Receiver
Transmitter 1 krever i utgangspunktet at lydkilden du kobler til har egen volumstyring. Men som tilbehør finnes også den trådløse USB «donglen» RCV-3000 med IR øye som kan motta fjernkontrollsignaler fra bl.a Samsung, LG og Sony TV-er. Dermed blir det lettere å bruke Transmitter 1 + høyttalerne som et frittstående lydsystem.

Trådløs mottaker
Til nåværende eiere av eldre B&O høyttalere finnes også den trådløse mottakeren Receiver 1. Dette er en enkel mottakerboks som brukes i kombinasjon med Transmitter 1(eller B&O TV), med 1 boks per høyttaler. Denne vil nok være populær til nåværende eiere av f.eks Beolab 5: Selv om man ikke blir kvitt ledningene helt og holdent, kan man slippe lange signalkabler.

Les også testen av Bang & Olufsen Beolab 18 i juni/juli digital- eller papirutgaven av Lyd & Bilde!
images

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.