Ellevill brasiliansk russebuss!

I Brasil tenker de større når de skal bygge høyttalersystemer på hjul. Den ekstreme bass-traileren "Carreta Treme Treme" klarer over 150 desibel!
forfatter

Du kan aldri få for mye bass! Det mener tydeligvis folkene bak Carreta Treme Treme, som for tiden kan skryte av å være det for tiden kraftigste portable lydsystemet i verden. Det elleville prosjektet sto ferdig i 2012, og har siden da turnert på festivaler rundt om i Brasil og nabolandene.

Den enorme lydriggen trekkes av en lastebil, og betjenes av to personer som styrer lyd og lys. I tillegg er det (forhåpentligvis) personell tilstede for å ivarete publikums helse og sikkerhet! Systemet er nemlig kapabelt til over 150 desibel lydtrykk, hvilket krever godt hørselvern for alle som befinner seg i umiddelbar nærhet.

Carreta Treme Treme
Her er noen kjappe fakta om systemet:
192 basselementer, 48 mellomtoner, 24 diskanthorn, 33 forsterkere på drøye 1.5 millioner watt RMS, 240 batterier og totalt 2 tonn med kabler!

For virkelig å forstå trykket den brasilianske bass-bussen er i stand til å påføre er man selv nødt til å oppleve det, men denne videoen gir også en pekepinn:
https://www.youtube.com/watch?v=cWTCI5_pwHU

 

http://www.carretatremetreme.com.br

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.