Nyhet

Ekstremt heftig og håndlaget high-end

Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.

Skrevet av / 22.09.20 - 21:49
Ekstremt heftig og håndlaget high-end

Mange er kanskje ikke klar 0ver at italienske Sonus faber lager høyttalere som koster like mye som en bil. Som Il Cremonese ex3ma. En helt vill utgave av Il Cremonese, den relativt røslige gulvstående høyttaleren, som utgjør Sonus faber flaggskipserie.

Ex3me er en spesialversjon av Il Cremonese, hvor antallet høyttalre er begrenset til bare 50 par, så det gjelder å kjappe seg hvis man har drømt om et par Cremonese, og vil ha noe veldig få andre har.

Les også Sonus faber Lilium En av verdens dyreste høyttalere er også noe av det beste vi har hørt.

Høyttalerne kommer til å gjøre et pent innhugg i økonomien, med en pris på 588.000 pr par, men da tilhører man en meget eksklusiv high-end klubb.

Ytre sett er det samme høyttaleren som den eksisterende Il Cremonese, men ex3me er oppgradert med et kraftig forbedret diskantelement, bedre sub-bass og et nytt delefilter med teknologi hentet fra den ikoniske 30-års jubileumsmodellen ex3ma.

Les også Ekstrem jubileumshøyttaler fra Sonus faber Den italienske høyttalerprodusenten har laget en helt ny utgave av den legendariske Extrema, med teknologi fra Formel 1-biler og en unik diskant

Den nye diskanten er en 30 mm Beryllium DLC dome, med en kraftig Neodymium-magnet, og diskanten residerer i sitt eget akustiske kammer i frest aluminium. Det skal gi en enda raskere respons, bedre oppløsning og forbedret musikalsk gjengivelse.

Høyttalerens to mellomtonebasser og mellomtoneelementet, er like store med sine 18 cm, og har den samme membranstruktruren for best mulig integrasjon og ensartet gjengivelse.

På baksiden av kabinettet sitter en egen subwoofer og to 22 cm basselementer med en sandwich-membran i mikro-karbonfiber, som skal sørge for at bassen  strekker seg uanstrengt ned til 25 Hz. Subwooferen er isolert fra de øvrige elementene, og har sitt eget kammer for å eliminere akustiske problemer og vibrasjoner.

De 145 cm høye høyttalerne er 40 cm brede, og 62 cm dype, og veier 84 kg hver, så sørg for å ha nok bærehjelp når du skal plassere høyttalerne i hjemmet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top