Nyhet

Dynaudio Heritage Special

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
forfatter

Spesialmodellene til Dynaudio pleier å spille fortryllende, derfor har vi tro på de nye Dynaudio Heritage Special, som vi også har på testbenken før snøen legger seg før vinteren.

Dynaudio er ikke ukjent med signatur-, spesial-, limited- eller jubileumsmodeller. Den praktfulle Special Forty som markerte 40 år med Dynaudio, er stadig blant våre refeansehøyttalere. Og hvem husker ikke Special Twenty Five, eller Contour 1.3 SE? Bare noen av de virkelig legendariske spesialmodellene fra Dynaudio.

Dynaudio Heritage Special er den siste i rekken av spesialmodeller, og selv om designet er fra 90-tallet og minner mer om Contour 1.3 SE enn dagens Contour-modeller, er delene av langt nyere dato.

Basselementet er hentet fra Dynaudios svinedyre Platinum-høyttalere. Modifisert for det nye håndlagede kabinettet i valnøttfiner, med magnet på innsiden, en forbedret svingspile med Nomex oppheng, og lengre slaglengde.

18W75 som det kalles, har fått selskap av den samme Esotar3 diskanten som vi kjenner fra den nye Confidence-serien, men her er den montert på en plate fra T33o. Nok et legendarisk Dynaudio diskantelement.

Dette er bundet sammen av et førsteordens delefilter med impedanskorreksjon, Mundorf-komponenter, Mcap Evo olje-kondensatorer og kablet opp med Van den Hul CS12 kabler fram til  710 Cu Nextgen-terminalene fra WBT på baksiden. Som er en heldekkende plate i børstet aluminium.

Kabinettet er finert i ameriansk valnøtt, innvendig er det dempet med skum og bitumen og forsterket for demping av resonanser, mens bassrefleksporten er plassert over terminalene på baksiden.

Alt er satt sammen for hånd i Skanderborg i Danmark.

Dynaudio lager 2500 par av Heritage Special, som vil koste 68.000 kr paret når de blir tilgjengelig i utvalgte butikker.

Følg med for test av høyttalerne her.

Tekniske data for Heritage Special:

  • Følsomhet: 85 dB
  • Impedanse: 4 ohm
  • Frekvensrespons: 42 hz – 23 kHz, ±3 dB
  • Delefrekvens: 2,2 kHz, 1. orden
  • Basselement: 18 cm MSP 18W75
  • Diskantelement: 28 mm Esotar 3
  • Mål, HxBxD: 38,5 x 20,8 x 33, 7 cm u. grill
  • Vekt 11 kg

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.