Dynaudio Heritage Special

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
Annonse
Annonse
forfatter

Spesialmodellene til Dynaudio pleier å spille fortryllende, derfor har vi tro på de nye Dynaudio Heritage Special, som vi også har på testbenken før snøen legger seg før vinteren.

Dynaudio er ikke ukjent med signatur-, spesial-, limited- eller jubileumsmodeller. Den praktfulle Special Forty som markerte 40 år med Dynaudio, er stadig blant våre refeansehøyttalere. Og hvem husker ikke Special Twenty Five, eller Contour 1.3 SE? Bare noen av de virkelig legendariske spesialmodellene fra Dynaudio.

Dynaudio Heritage Special er den siste i rekken av spesialmodeller, og selv om designet er fra 90-tallet og minner mer om Contour 1.3 SE enn dagens Contour-modeller, er delene av langt nyere dato.

Annonse

Basselementet er hentet fra Dynaudios svinedyre Platinum-høyttalere. Modifisert for det nye håndlagede kabinettet i valnøttfiner, med magnet på innsiden, en forbedret svingspile med Nomex oppheng, og lengre slaglengde.

18W75 som det kalles, har fått selskap av den samme Esotar3 diskanten som vi kjenner fra den nye Confidence-serien, men her er den montert på en plate fra T33o. Nok et legendarisk Dynaudio diskantelement.

Dette er bundet sammen av et førsteordens delefilter med impedanskorreksjon, Mundorf-komponenter, Mcap Evo olje-kondensatorer og kablet opp med Van den Hul CS12 kabler fram til  710 Cu Nextgen-terminalene fra WBT på baksiden. Som er en heldekkende plate i børstet aluminium.

Annonse

Kabinettet er finert i ameriansk valnøtt, innvendig er det dempet med skum og bitumen og forsterket for demping av resonanser, mens bassrefleksporten er plassert over terminalene på baksiden.

Alt er satt sammen for hånd i Skanderborg i Danmark.

Dynaudio lager 2500 par av Heritage Special, som vil koste 68.000 kr paret når de blir tilgjengelig i utvalgte butikker.

Følg med for test av høyttalerne her.

Annonse

Tekniske data for Heritage Special:

  • Følsomhet: 85 dB
  • Impedanse: 4 ohm
  • Frekvensrespons: 42 hz – 23 kHz, ±3 dB
  • Delefrekvens: 2,2 kHz, 1. orden
  • Basselement: 18 cm MSP 18W75
  • Diskantelement: 28 mm Esotar 3
  • Mål, HxBxD: 38,5 x 20,8 x 33, 7 cm u. grill
  • Vekt 11 kg

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.