Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Dynaudio Heritage Special

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Spesialmodellene til Dynaudio pleier å spille fortryllende, derfor har vi tro på de nye Dynaudio Heritage Special, som vi også har på testbenken før snøen legger seg før vinteren.

Dynaudio er ikke ukjent med signatur-, spesial-, limited- eller jubileumsmodeller. Den praktfulle Special Forty som markerte 40 år med Dynaudio, er stadig blant våre refeansehøyttalere. Og hvem husker ikke Special Twenty Five, eller Contour 1.3 SE? Bare noen av de virkelig legendariske spesialmodellene fra Dynaudio.

Dynaudio Heritage Special er den siste i rekken av spesialmodeller, og selv om designet er fra 90-tallet og minner mer om Contour 1.3 SE enn dagens Contour-modeller, er delene av langt nyere dato.

Basselementet er hentet fra Dynaudios svinedyre Platinum-høyttalere. Modifisert for det nye håndlagede kabinettet i valnøttfiner, med magnet på innsiden, en forbedret svingspile med Nomex oppheng, og lengre slaglengde.

18W75 som det kalles, har fått selskap av den samme Esotar3 diskanten som vi kjenner fra den nye Confidence-serien, men her er den montert på en plate fra T33o. Nok et legendarisk Dynaudio diskantelement.

Annonse

Dette er bundet sammen av et førsteordens delefilter med impedanskorreksjon, Mundorf-komponenter, Mcap Evo olje-kondensatorer og kablet opp med Van den Hul CS12 kabler fram til  710 Cu Nextgen-terminalene fra WBT på baksiden. Som er en heldekkende plate i børstet aluminium.

Kabinettet er finert i ameriansk valnøtt, innvendig er det dempet med skum og bitumen og forsterket for demping av resonanser, mens bassrefleksporten er plassert over terminalene på baksiden.

Alt er satt sammen for hånd i Skanderborg i Danmark.

Dynaudio lager 2500 par av Heritage Special, som vil koste 68.000 kr paret når de blir tilgjengelig i utvalgte butikker.

Følg med for test av høyttalerne her.

Tekniske data for Heritage Special:

Annonse
  • Følsomhet: 85 dB
  • Impedanse: 4 ohm
  • Frekvensrespons: 42 hz – 23 kHz, ±3 dB
  • Delefrekvens: 2,2 kHz, 1. orden
  • Basselement: 18 cm MSP 18W75
  • Diskantelement: 28 mm Esotar 3
  • Mål, HxBxD: 38,5 x 20,8 x 33, 7 cm u. grill
  • Vekt 11 kg

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.