Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Dynaudio Emit

Prisgunstig høyttalerserie med fem modeller.

De lager ikke bare svinedyre og svinegode høyttalere hos Dynaudio. Bare se her. Med priser som starter godt under 10.000 kr paret, blir den nye Emit-serien spennende alternativer til Dali og Bowers & Wilkins i samme prisklasse.

Høyttalerne er selvsagt utviklet i Danmark, med Dynaudios avanserte Jupiter måleteknologi, men for første gang produseres ikke elementene hos Dynaudio, men hos en ekstern produsent.

dynaudio emit 50_midrange_01 dynaudio emit_tweeter_01
<
>

Diskantelementet har Dynaudio plukket fra Evoke-serien, og alle modellene i Emit-serien bruker den samme 28 mm Cerotar-diskanten med AirFlow-magnet, og svingspole i aluminium. Akkurat som på high-end diskanten Esotar3.

Mellomtone- og basselementene, er som vanlig laget med MSP-membraner (Magnesium Silicate Polymer), som er limt til svingspoler med kobbertråder, og har to ferrit-keramiske magneter på baksiden.

Annonse

Høyttalerne har spesielt utviklede delefiltre, og det varierer om dem er første-, andre-, eller fjerdeordens delefiltre, med høyttalermodell.

Den minste i serien er Emit 10, som er en kompakt toveismodell, bare 29 cm høy, med førsteordens delefilter, 85 dB følsomhet, og en 14 cm bass som rekker til 64 hz.

Annonse

Nestemann er den litt større Emit 20 som er 37 cm høy, hvor følsomheten er oppgitt til 86 dB, og hvor det større 18 cm basselementet strekker seg til 53 hz.

De to neste er gulvstående høyttalere, Emit 30 og Emit 50.  Der hvor den 90 cm høye Emit 30 bruker to 14 cm basselementer som rekker til 44 hz, bruker Emit 50 to 18 cm elementer, og en 15 cm mellomtone i et treveis design.

Følsomheten på Emit 30 er 87 dB og de rekker ned til 44 hz, mens den 114 cm høy Emit 50 har 86 dB følsomhet, og rekker ned til 33 hz. Eller 28 hz ved -6 dB.

Det finnes også en senterhøyttaler med to 14 cm elementer og Cerotar-diskanten, kalt Emit 25C, som i likhet med de andre modellene, kan leveres i matt hvit eller sort lakk, eller trukket i valnøttfiner med sorte fronter.

Og til slutt, her er prisene:

Annonse

Emit 10 = 7699,- pr par.

Emit 20 = 9999,- pr. par

Emit 30 = 15.599,-pr. par

Emit 50 = 20.999,- pr. par

Emit C25 = 6999,- pr. stk.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.