s.030

Dynaudio har med Excite-serien forsøkt å lage høyttalere som låter bra uansett hva slags forsterker de kobles til. X32 er den nest største i serien, men er en slank og smakfull kreasjon. Og visst låter den bra!

Høyttalerne er det leddet i et anlegg som forvrenger lyden mest. Det er vanskelig å lage en høyttaler som låter bra, derfor anbefaler vi ikke å lete i de billigste prisklassene dersom formålet er å finne en høyttaler man skal kose seg med i mange år fremover.

X32 fra Dynaudio er en ganske dyr høyttaler av typen toveis, men med to mellomtonebasser i stedet for en. Små elementer (i dette tilfelle 5 ½-tommer) er kjappere enn større elementer til å gjengi det øvre bassregisteret med minst mulig forvrengning, og med to basser i stedet for en er membranflaten stor nok til å også gjengi dypere basstoner med god presisjon. Mellomtonebassene er i følge Dynaudio spesielt utviklet for å optimalt integrere vokaler og mellomtoneinstrumenter inn i lydbildet.

Bassportene på baksiden sørger for en dypere bassrespons. Men om du skal plassere høyttalerne nært veggen, kan portene med fordel plugges igjen med de medfølgende putene. Ellers kan bassen fort bli ullen.
Vi anbefaler på det sterkeste å skru på de medfølgende piggene (spikes) under høyttalerne, da dette gir en ryddigere bassgjengivelse.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!