Trådløs lyd

Du trenger ikke gjester for å ta frem Unmonday 4.3 Vol II.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvorvidt denne svenskutviklede høyttaleren tåler et fall i gulvet, vet vi ikke. Den har nemlig kabinett av porselen. Vitro sådan, som blant annet toaletter er laget av, så den er i hvert fall mer holdbar enn serviset i vitrineskapet.

Noen lydmessige fordeler har det neppe, men med riktig demping innvendig bør det heller ikke være noe problem. Unmonday 4.3 Vol II er å betrakte som et designprodukt myntet på den som ønsker noe litt annerledes. Nærmere bestemt, den som ønsker en høyttaler i porselen, med formen til en liggende bongotromme – eller hundekrage…

Er det en bongotromme - eller en hundekrage? (Foto: Unmonday)
Høyttaleren fungerer som en ulik lydkanal, ut ifra hvilken av sidene den ligger på. (Foto: Unmonday)

Ulik kanal for ulik side
En innebygd bevegelsessensor vet hvilken retning høyttaleren ligger, og den fungerer som en ulik lydkanal alt etter hvilken side den står på. Hver side av den heksagonale kjegleformen representerer nemlig hver sin lydkanal: Mono, høyre, venstre, senter, bakre høyre og bakre venstre kanal. Vend den opp-ned, og lyden forsvinner. En høyttaler kan brukes i mono, eller to eller flere i stereo, multirom eller surroundlyd. Med flere høyttalere er det også mulig å konfigurere ulikt til ulike brukere.

Flere grupper
Unmonday 4.3 Vol II styres med app for iOS og Android, her kan du styre lyden og sette opp flere høyttalergrupper. Strøm musikk trådløst fra mobile, datamaskinen eller hvilken som helst Bluetooth-enhet. Høyttaleren støtter Airplay og har innebygd Spotify Connect, i tillegg til internettradio. Den fungerer på det trådløse hjemmenettverket, enten din ruter bruker 2,4 GHz eller 5 GHz-båndet.

Høyttaleren går på strøm, men det finnes også en variant som heter Vol II+, med et et innebygd batteri som holder inntil 8 timer.

Unmonday 4.3 Vol II koster 499 euro, mens plussversjonen med batteri koster 599 euro. Høyttaleren kan bestilles hos unmonday.com

Fakta:
Mål (WxHxD): 230 x 205 x 225 mm
Vekt: 3.8 kg
Farge, kabinett: Hvit vitro porselen
Farge, grill: Snow White, 100% resirkulert polyester
Forsterker: 20 W Klasse D
Høyttalerelement: 6” fulltone
Tilkoblinger: 3.5 mm AUX
Trådløs lyd: Airplay, Spotify Connect, Bluetooth, internettradio, 2.4 / 5 GHz
Bevegelsessensor: 3 akser
Strømforsyning: 110 – 240 V
Batteri (Vol II+): Li-ion, 6S1P, 2600 mAh
Batteritid (Vol II+): 8 timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.