Nyhet

Dali Oberon C er aktive og trådløse

Tre høyttalermodeller for kabelallergikere

Skrevet av / 09.09.20 - 16:33
Dali Oberon C er aktive og trådløse

Egentlig er det rart at ikke flere lager høyttalere med innebygget forsterker. Da tenker jeg ikke på bærbare eller bordhøyttalere, men gode stereohøyttalere, som man kan sette i bokhyllen eller ved siden av tv-en. Klipsch lager et par stykker, KEF har LSX, men få har en serie med aktive høyttalere.

Dynaudio unntatt.

Men Dali har skjønt det, og laget en serie kalt Oberon C, som består av en gulvstående, en bokhyllemodell og et par vegghøyttalere. Alle er trådløse med innebygget forsterker, og trenger bare å kobles til strøm, så kan man strømme musikk via Bluetooth på mobilen.

Oberon C vegghøyttalere

De har innebygget HDMI-kontakt med audioretur, sånn at man  kan koble til tv-en og få mye bedre stereolyd enn man får fra en lydplanke, og styre volumet fra fjernkontrollen. Den vegghengte Oberon On-Wall C, er sånn sett et utmerket alternativ til en lydplanke, og den kompakte Oberon C1 passer i de fleste bokhyller.

DALI_Oberon-OW_Product_Cam01_White_Back DALI_Oberon-OW_Product_Cam01_White_Front
<
>

For de som vil ha enda mer potent lyd, kan den gulvstående Oberon 7 C med to 7-tommers basselementer være et bedre valg. De fyller større rom med mer kraft og fylde, og i likhet med de andre høyttalerne i serien, bruker de Dalis SMC basselementer med fiberbaserte membraner, og en lett 29mm stor diskant.

Som man kan se finnes høyttalerne i hvitt, sort, lys eikefiner med hvite fronter og valnøttfiner med sorte fronter, og tilkoblingen til Sound Hub Compact er på baksiden.

DALI_Oberon-1C_Product_Cam01_Light_Oak_Back DALI_Oberon-1C_Product_Cam01_Light_Oak_Front
<
>

For de klarer seg ikke uten en koblingsboks, som fungerer som bindeledd mellom lydkilder og høyttalerne. Den kobles til høyttalerne, men er ellers trådløs, og har foruten nevnte HDMI ARC-komtakt og Bluetooth, en analog RCA stereoinngang, to optiske innganger,  og utgang for en subwoofer.

DALI_Product_Sound_Hub_Angle_Back_030001 DALI_Product_Sound_Hub_Angle_Front_030000 DALI_Product_Sound_Hub_Top_030004
<
>

Den kan betjenes fra toppen, eller fra den medfølgende fjernkontrollen, hvor man kan velge volum og lydkilde. Den har også auto-valg av inngang, slik at den automatisk velger tv-lyd når man slår på en tv som er tikoblet via HDMI.

Høyttalerne har to innebygggede 50 watts klasse D forsterkermoduler, med DSP-styring av eq og deling av frekvens til elementene, og de kan kobles opp i en hjemmekino-løsning om ønskelig.

Prisene er oppgitt til 10998 kr for ett par Oberon 1 C, eller 13998 kr med Sound Hub, mens On-Wall C koster hhv. 12998 eller 15996 kr med Sound Hub, mens de gulvstående Oberon 7 C koster hhv. 16998 eller 19998 kr med Sound Hub.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Scroll to Top