Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Creative øker spillopplevelsen

Høyttalere med innebygd lydkort og kraftig bass.

Skrevet av / 17.08.16 - 12:52
Creative øker spillopplevelsen

Creative lanserer nye Sound BlasterX-høyttalere på gamescom, og lover dyp og virkelighetstro spillyd, spesielt med toppmodellen Kratos S5.

Kratos S5 er et 2.1 høyttalersystem som henter lyden fra PC-en digitalt via USB, og håndterer oppløsninger opptil 24-bit / 96 kHz. Vi loves en realistisk og detaljert lyd, fra høyttalere med MDF-kabinetter (trefiber) fremfor billig plast.

Effekten oppgis til 120 watt, og satellitthøyttalerne bruker et 4-tommers fulltoneelement, mens den eksterne basshøyttaleren (subwooferen) har et nedovervendt 6,5-tommers basselement som håndterer de dypeste basstonene. Høyttalerne forsøker også å appellere til det visuelle, med lyseffekter (som gudskjelov kan skrus av).

«Surroundlyd»
Der hvor Creative mister oss, er når de påstår at disse to høyttalerne pluss subwoofer er i stand til å gjengi 7.1-kanals surroundlyd. Ja, vi vet at man kan gi et inntrykk av surroundlyd ved å justere faseresponsen, men 7.1 blir det slettes ikke.

Kratos S5 kan kjøpes fra midten av oktober til 1.399 kroner.

Ønsker du billigere høyttalere, kan du i stedet kjøpe den mindre modellen Kratos S3 til 749 kroner, fra slutten av september.

Creative Sound BlasterX Kratos S3 er mindre og har mindre effekt, og koster litt over halv pris av storebror S5. Foto: Creative
Creative Sound BlasterX Kratos S3 er mindre og har mindre effekt, og koster litt over halv pris av storebror S5. Foto: Creative

blasterx.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

0
Scroll to Top