SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Bygg høyttalerene inn i veggen

Visst finnes det high-end høyttalere for innfelling.

Hvis man er blant dem som savner lyden fra det pensjonerte stereoanlegget, og ønsker seg seriøs lydkvalitet som ikke synes i rommet, finnes det mange muligheter. Små høyttalere kombinert med en liten subwoofer kan være vellykket i manges ører, men blir hverken diskret nok, eller lydmessig tilfredsstillende for de som er vant til high-end hi-fi.

Les også, en historie om innfellingshøyttalere.: Flere vil ha usynlig lyd.

High-end innfellingslyd

Mens som John Forná, Solutions Manager i HiFi Klubben, nylig uttalte; – Innebygd lyd er en diskret løsning og et estetisk valg, og i dag er kvaliteten så god, at man ikke lenger trenger å gjøre noe stort kompromiss.

Det er et godt poeng, fordi det finnes etter hvert flere høyttalerprodusenter som lager innfellingshøyttalere av hi-fi, og high-end kvalitet.

KEF, Sonus faber, DALI og Bowers & Wilkins er blant de best kjente, men det finnes også trådløse innfellingsløsninger fra Bluesound og Sonos.

Så har vi Martin Logan. Den amerikanske produsenten som er kjent for sine hybridhøyttalere med elektrostatiske elementer. Som Electromotion ESL X og Impression ESL 11A. Høyttalere som defintiivt er i high-end klassen.

Men de er ikke innfellbare.

Martin Logan Statement 40WX

Det er derimot de enorme Statement 40XW, som er flaggskipet blant Martin Logans innfellingshøyttalere. En meget diskret løsning for øyet, men neppe for øret.

Den 2,13 meter høye rammen inneholder åtte 16,5 cm basselementer med karbonfiber og Nomex, 16 ni cm store melllomtoneelementer, også de med karbonfiber og Nomex, og sist men ikke minst, 16 Motion XT bånddiskantelementer. Egenvekten på én høyttaler, er 68 kg!

Som man kan se er høyttalerelementene plassert vertikalt på den 36 cm brede frontplaten i aluminium, og to Statement 40XW bør være i stand til å fylle en stor stue, eller en hjemmekino, med massive mengder lyd.

Høyttalerne er lukket, det vil si at de kan felles inn i veggen uten å behøve en innebyggingsboks eller ekstra demping. Dermed løser man potensielle akustiskkproblemer i veggene. Innbyggingsdybden er forøvrig 89mm.

Trenger ikke sub

Den massive høyttaleren trenger strengt tatt ingen sub, den rekker ned til 48 hz, men til hjemmekino kan en sub eller to være nødvendig.

Følsomheten er positive 95 dB, og nominell impedans er oppgitt til 4 ohm.

Dersom Statement 40XW er for stor og kostbar, finnes det mindre og rimeligere varianter med samme tekniske oppbygging. De mindre Icon 3XW, Edge 5XW, og Monument 7XW ( fra venstre på bildet under), for eksempel. Eller Edge og Axis fra Martin Logans Stealth-serie, hvis man vil ha mer budsjettvennlig hi-fi felt inn i veggen.

 

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.