TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Bygg høyttalerene inn i veggen

Visst finnes det high-end høyttalere for innfelling.

forfatter
Publisert 07.04.20 - 16:08

Hvis man er blant dem som savner lyden fra det pensjonerte stereoanlegget, og ønsker seg seriøs lydkvalitet som ikke synes i rommet, finnes det mange muligheter. Små høyttalere kombinert med en liten subwoofer kan være vellykket i manges ører, men blir hverken diskret nok, eller lydmessig tilfredsstillende for de som er vant til high-end hi-fi.

Les også, en historie om innfellingshøyttalere.: Flere vil ha usynlig lyd.

High-end innfellingslyd

Mens som John Forná, Solutions Manager i HiFi Klubben, nylig uttalte; – Innebygd lyd er en diskret løsning og et estetisk valg, og i dag er kvaliteten så god, at man ikke lenger trenger å gjøre noe stort kompromiss.

Det er et godt poeng, fordi det finnes etter hvert flere høyttalerprodusenter som lager innfellingshøyttalere av hi-fi, og high-end kvalitet.

KEF, Sonus faber, DALI og Bowers & Wilkins er blant de best kjente, men det finnes også trådløse innfellingsløsninger fra Bluesound og Sonos.

Så har vi Martin Logan. Den amerikanske produsenten som er kjent for sine hybridhøyttalere med elektrostatiske elementer. Som Electromotion ESL X og Impression ESL 11A. Høyttalere som defintiivt er i high-end klassen.

Men de er ikke innfellbare.

Martin Logan Statement 40WX

Det er derimot de enorme Statement 40XW, som er flaggskipet blant Martin Logans innfellingshøyttalere. En meget diskret løsning for øyet, men neppe for øret.

Den 2,13 meter høye rammen inneholder åtte 16,5 cm basselementer med karbonfiber og Nomex, 16 ni cm store melllomtoneelementer, også de med karbonfiber og Nomex, og sist men ikke minst, 16 Motion XT bånddiskantelementer. Egenvekten på én høyttaler, er 68 kg!

Som man kan se er høyttalerelementene plassert vertikalt på den 36 cm brede frontplaten i aluminium, og to Statement 40XW bør være i stand til å fylle en stor stue, eller en hjemmekino, med massive mengder lyd.

Høyttalerne er lukket, det vil si at de kan felles inn i veggen uten å behøve en innebyggingsboks eller ekstra demping. Dermed løser man potensielle akustiskkproblemer i veggene. Innbyggingsdybden er forøvrig 89mm.

Trenger ikke sub

Den massive høyttaleren trenger strengt tatt ingen sub, den rekker ned til 48 hz, men til hjemmekino kan en sub eller to være nødvendig.

Følsomheten er positive 95 dB, og nominell impedans er oppgitt til 4 ohm.

Dersom Statement 40XW er for stor og kostbar, finnes det mindre og rimeligere varianter med samme tekniske oppbygging. De mindre Icon 3XW, Edge 5XW, og Monument 7XW ( fra venstre på bildet under), for eksempel. Eller Edge og Axis fra Martin Logans Stealth-serie, hvis man vil ha mer budsjettvennlig hi-fi felt inn i veggen.

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde