TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Budsjett-serie fra Revival Audio

Revival Audio følger opp suksessmodellen med en mer budsjettvennlig høyttalerserie som låner teknologi fra de dyrere modellene.

forfatter
Publisert 03.03.23 - 11:28

Revival Audio har kun eksistert i litt over et år. Men de har sannelig ikke kastet bort tiden. Vi var akkurat ferdig med å teste den svært vellykkede debutmodellen, Atalante 3, før nyheten om en helt ny høyttalerserie fra samme produsent dukket opp.

Den nye serien har fått navnet Sprint, og består foreløpig av kompaktmodellen Sprint 3 og gulvhøyttaleren Sprint 4.

Pressemeldingen bruker ikke på noe tidspunkt ordet “billig”, men det er åpenbart at Sprint-modellene er mindre eksklusive på designfronten. Og de koster under halvparten så mye som de tilsvarende Atalante-modellene.

Nedarvet teknologi

Dette ønsker vi hjertelig velkommen, ettersom den lavere prisen vil gjøre høyttalerne tilgjengelige for et større antall kunder. Og det ser ut til at noe av teknologien fra den dyrere serien er videreført til Sprint-modellene. Det gjelder blant annet 7″ mellomtone-enhetene, med membraner i et sandwich-materiale av filt og flettede basaltfibre. Diskanten er også en 28 mm dome av eget design, men på Sprint 3 og Sprint 4 er den montert i en kort waveguide integrert i frontplaten.

Revival Audio Sprint 4 er en 2,5-veis gulvhøyttaler (Foto: Revival Audio).

Det ser ut til at de samme elementene brukes i begge høyttalerne. Men gulvmodellen Sprint 4 har to mellomtone-enheter i 2,5-veis konfigurasjon. Det vil si der den ene enheten er avskåret ved en lavere frekvens enn den andre.

Siden ordet “finer” ikke er nevnt i pressemeldingen, antar vi at finishen i henholdsvis eik, valnøtt og matt sort er vinyl. Noe som er greit nok for prisen.

Les også Debutanter med 30 års erfaring Revival Audio er et nytt fransk merke, men folkene bak er erfarne og har bakgrunn fra kjente merker. Det hører man godt!

40 års erfaring

Revival Audio er et fransk selskap, grunnlagt i 2021, men de to grunnleggerne har til sammen nesten 40 års erfaring fra høyttalerbransjen hos blant annet Dynaudio og Focal.

Revival Audio Sprint 3. (Foto: Revival Audio)

Mens Atalante-høyttalerne bygges i Frankrike, skriver Revival Audio i sin pressemelding at Sprint-modellene er “designet, beregnet og tunet i Frankrike”. Som med andre ord betyr at selve høyttalerne bygges i Asia. Altså likt mesteparten av all elektronikk i verden.

Pris og tilgjengelighet

Vi har ikke fått norske priser ennå, men Revival Audio Sprint 3 koster 990 euro (ca. 11.000 kroner), og Sprint 4 koster 1.790 euro (20.000 kroner) for et sett. Høyttalerne kommer på markedet i mars, så det er ikke lenge til de dukker opp til testing hos oss.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

En kommentar om “Budsjett-serie fra Revival Audio”

  1. There are no substitutes to cubic inches …
    Gi meg volum og ikke fullt så mye design 😂😂

    Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde