TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Flaggskip-lydplanke fra Bose har Dolby Atmos

Foruten lyd fra oven har Bose Soundbar 900 innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa.

forfatter
Publisert 09.09.21 - 08:00

Arvtakeren til den virkelig gode Soundbar 700 heter Bose Soundbar 900, og bruker i likhet med sin forgjenger en akustisk bølgeleder som Bose kaller PhaseGuide. Lyden fra ulike høyttalerelementer ledes dermed ut i rommet i ulike vinkler, for å gi et større holografisk lydbilde.

Teknologien benyttes både til de toppmonterte høyttalerne som gjengir takkanalene i et Dolby Atmos-oppsett, men også til sidehøyttalerne – for å skape et bredere lydbilde som i større grad omfavner lytteren. Bose kombinerer dipole høyttalerelementer og såkalte «lavprofil-elementer» i nøye beregnede rader, som sammen med DSP skal gi et ekstra stort lydbilde. Eller, som Bose selv sier, «et lag av realisme som ingen andre høyttalere kan kopiere.

Bose Soundbar 900 exploded
Bose kombinerer spesielle PhaseGuide høyttalerelementer med DSP for å gi et ekstra stort lydbilde. Ill: Bose

Selv om innholdet på skjermen ikke har Dolby Atmos lydspor, skal teknologien likevel kunne gi et inntrykk av det, ved å «mikse opp» lydsporet. Vær oppmerksom på at dette også gjelder for stereoinnhold. Hører du på musikk i to kanaler, vil du ikke kunne skru av surroundeffekten.

«Eksepsjonell bass»

Er du glad i bass, skal Soundbar 900 gi «eksepsjonell bassytelse» nærmest uten forvrengning, takket være en spesielt utviklet bassrefleksport. Bose kaller denne QuietPort. Lyden fra lydplanken kalibreres også i forhold til rommet den er plassert i, med såkalt ADAPTiQ romkorreksjon.

Bose Soundbar 900
Foto: Bose

Funksjoner og tilkoblinger

Den nye toppmodellen har HDMI eARC, som støtter høyoppløst lyd rett ut fra TV-en. Den har også både Bluetooth og Wi-Fi, med innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa. Spotify Connect og Airplay 2 er også på plass, slik at behovet skulle være dekket for de fleste. Interessant nok er Chromecast utelatt, til tross for Assistant-støtte.

Lydplanken kan sammenkobles med andre Bose smarthøyttalere, enten som et multiromssystem eller å utvide lydplanken med bakhøyttalere og ekstern subwoofer. Og om lydplanken alene har aldri så «eksepsjonell bass», så var erfaring med forgjengeren Soundbar 700 at den virkelig hadde godt av en subwoofer. Det vil forundre oss om det samme ikke vil gjelde Soundbar 900.

Soundbar 900 er 104 cm bred, som er 6 centimeter bredere enn forgjengeren, hvis bredde tilsvarte en TV-skjerm på 43 tommer. Soundbar 900 passer derimot bedre med 48 tommer og oppover.

Bose Soundbar 900 Bose Soundbar 900 Bose Soundbar 900
<
>
Bose Smart Soundbar 900 finnes i både svart og hvitt. Foto: Bose

Bose Soundbar 900: Pris og tilgjengelighet

Bose Soundbar 900 kommer i handelen i USA den 23. september til 900 dollar. Vi regner derfor med prisen i Norge vil bli den samme som den utgående Soundbar 700, som er 9999 kroner. Om lydplanken kommer til Norge rundt det samme tidspunktet, vet vi ikke ennå.

Les hele pressemeldingen her (engelsk)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lyd og lys i vintermørket: Ny høyttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med innebygd høyttaler! SYMFONISK gulvlampehøyttaleren slippes i januar.
Billig og bra subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra bassoktavene til en svært hyggelig pris.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Følg Lyd & Bilde