Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Flaggskip-lydplanke fra Bose har Dolby Atmos

Foruten lyd fra oven har Bose Soundbar 900 innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa.
Bose Soundbar 900

Arvtakeren til den virkelig gode Soundbar 700 heter Bose Soundbar 900, og bruker i likhet med sin forgjenger en akustisk bølgeleder som Bose kaller PhaseGuide. Lyden fra ulike høyttalerelementer ledes dermed ut i rommet i ulike vinkler, for å gi et større holografisk lydbilde.

Teknologien benyttes både til de toppmonterte høyttalerne som gjengir takkanalene i et Dolby Atmos-oppsett, men også til sidehøyttalerne – for å skape et bredere lydbilde som i større grad omfavner lytteren. Bose kombinerer dipole høyttalerelementer og såkalte «lavprofil-elementer» i nøye beregnede rader, som sammen med DSP skal gi et ekstra stort lydbilde. Eller, som Bose selv sier, «et lag av realisme som ingen andre høyttalere kan kopiere.

Bose Soundbar 900 exploded

Bose kombinerer spesielle PhaseGuide høyttalerelementer med DSP for å gi et ekstra stort lydbilde. Ill: Bose

Selv om innholdet på skjermen ikke har Dolby Atmos lydspor, skal teknologien likevel kunne gi et inntrykk av det, ved å «mikse opp» lydsporet. Vær oppmerksom på at dette også gjelder for stereoinnhold. Hører du på musikk i to kanaler, vil du ikke kunne skru av surroundeffekten.

«Eksepsjonell bass»

Er du glad i bass, skal Soundbar 900 gi «eksepsjonell bassytelse» nærmest uten forvrengning, takket være en spesielt utviklet bassrefleksport. Bose kaller denne QuietPort. Lyden fra lydplanken kalibreres også i forhold til rommet den er plassert i, med såkalt ADAPTiQ romkorreksjon.

Annonse
Bose Soundbar 900

Foto: Bose

Funksjoner og tilkoblinger

Den nye toppmodellen har HDMI eARC, som støtter høyoppløst lyd rett ut fra TV-en. Den har også både Bluetooth og Wi-Fi, med innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa. Spotify Connect og Airplay 2 er også på plass, slik at behovet skulle være dekket for de fleste. Interessant nok er Chromecast utelatt, til tross for Assistant-støtte.

Annonse

Lydplanken kan sammenkobles med andre Bose smarthøyttalere, enten som et multiromssystem eller å utvide lydplanken med bakhøyttalere og ekstern subwoofer. Og om lydplanken alene har aldri så «eksepsjonell bass», så var erfaring med forgjengeren Soundbar 700 at den virkelig hadde godt av en subwoofer. Det vil forundre oss om det samme ikke vil gjelde Soundbar 900.

Soundbar 900 er 104 cm bred, som er 6 centimeter bredere enn forgjengeren, hvis bredde tilsvarte en TV-skjerm på 43 tommer. Soundbar 900 passer derimot bedre med 48 tommer og oppover.

Bose Soundbar 900 Bose Soundbar 900 Bose Soundbar 900 Bose Soundbar 900
<
>
Bose Soundbar 900

Bose Soundbar 900: Pris og tilgjengelighet

Bose Soundbar 900 kommer i handelen i USA den 23. september til 900 dollar. Vi regner derfor med prisen i Norge vil bli den samme som den utgående Soundbar 700, som er 9999 kroner. Om lydplanken kommer til Norge rundt det samme tidspunktet, vet vi ikke ennå.

Les hele pressemeldingen her (engelsk)

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.