Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bluesound lydplanke med Dolby Atmos

3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.

Skrevet av / 22.03.21 - 14:21
Bluesound lydplanke med Dolby Atmos

Med den helt nye Pulse Soundbar+ lover Bluesound oss «det ultimate» innen lydplanker, som skal tilfredsstille alle behov. Den koster det samme som den utgående Pulse Soundbar 2i, altså et par kronestykker under 10.000.

Den er dermed en tusenlapp dyrere enn Sonos Arc, og i likhet med erkerivalen følger det ikke med noen subwoofer men den kan pares med Bluesound Pulse Sub+ som koster 8.500 kroner ekstra. Også denne er litt dyrere enn Sonos Sub. Bluesound har da også tradisjon for å låte enda et hakk bedre enn tilsvarende Sonos-høyttalere, noe vi gleder oss til å finne ut av om også gjelder for den nye Pulse Soundbar+.

Lydplanken har føtter og stå på, men her følger det også med veggmonteringsbrakett så du kan velge.

Les også Sonos Arc er en vellykket Atmos-lydplanke Endelig har Sonos kommet med en stor lydplanke. Arc støtter Atmos, og har dessuten noen fiffige triks på lager.
bluesound pulse soundbar plus BLACK
Foto: Bluesound

Dolby Atmos

Totalt åtte høyttalerelementer sitter rundt omkring langs lydplanken, men selv om Pulse Soundbar+ altså støtter 3D-lyd med Dolby Atmos, så er det ingen av høyttalerelementene som peker opp mot taket. I stedet belager Bluesound seg utelukkende på digitalprosessering (DSP) for å oppnå 3D-effekten. Så langt har vi ikke latt oss imponere veldig av denne metoden, men vi får se om Bluesound kan stille opp mot Sonos Arc og Samsung HW-Q950T som begge har fysiske høyttalere på toppen.

bluesound pulse soundbar plus SPREAD
Foto: Bluesound

Høyoppløst lyd

Bluesound Pulse Soundbar+ støtter høyoppløst lyd med inntil 24-bit / 192 kHz oppløsning, og den drives av en forsterker på totalt 120 watt. Bluesound er ikke snaue, når de hevder at lydplanken er for lyd hva 8K TV er for video. Med andre ord hevder de at her vil detaljene i lydbildet strømme ut som du nærmest aldri har hørt før.

Les også Bluesound Powernode 2i Bluesound leverer høyoppløst lyd og musikalitet i kompakt emballasje.

Vi loves at lydplanken gir dyp og kontant bass på egenhånd, men den kan som nevnt også pares med den trådløse Pulse Sub+ for kraftigere skyts i bassregisteret.

Trenger du bakhøyttalere, kan et par Pulse Flex 2i plasseres bak og grupperes med lydplanken.

Lydplanken har HDMI eARC, slik at den kan få høyoppløst lyd direkte ut fra TV-en via HDMI. Bluetooth har den også, og bruker da aptX HD lydkodek for best mulig lyd over den begrensede båndbredden. I motsetning til Sonos Arc som kun har HDMI, har Bluesound-lydplanken både optisk digitalinngang og analog RCA inn. USB-inngang for avspilling av lagret musikk finnes også.

bluesound pulse soundbar plus WHITE
Foto: Bluesound

Raskere strømming

Pulse Soundbar+ har fått et helt nytt firekjernes chipset (ARM Cortex A53), som prosesserer lyden inntil åtte ganger raskere enn tidligere Bluesound-generasjoner. Dermed bør musikken laste mye raskere, samtidig som vi forventer en mer stabil trådløs tilkobling mellom de ulike rommene, dersom du har mange produkter sammenkoblet. En annen fordel med den kraftige prosessoren er at du kan spille med så å si null forsinkelse.

Bluesound anser nå også prosessoren å være kraftig nok for å vare langt inn i fremtiden, med de kravene som måtte komme.

App og stemmestyring

Som andre multiromsprodukter styres Pulse Soundbar+ med en app på mobil eller nettbrett. Men Bluesound har nå lagt til betjeningsfunksjon på frontpanelet, slik at du kan starte og pause musikk, samt styre lydnivå opp og ned uten å måtte ta frem mobilen.

I tillegg støtter lydplanken stemmestyring fra både Google, Amazon og Apple, og kan integreres til å fungere med profesjonelle styringssystemer som Crestron, Lutron, Control4, Elan og flere.

Pris og tilgjengelighet

Bluesound Pulse Soundbar+ lanseres i april, til 9.998 kroner. Dette er samme pris som forgjengeren Pulse Soundbar 2i.

 

hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Scroll to Top