Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Beosound Edge: High-tech høyttaler fra B&O

Bang & Olufsens seneste høyttaler Beosound Edge ser ut som noe ut av en science fiction film, men den spiller jordboer-musikk på høyt nivå.

Skrevet av / 29.08.18 - 14:15
Beosound Edge: High-tech høyttaler fra B&O

Bang & Olufsen har allerede en rekke små høyttalere i sortimentet, men nå tar de den helt ut. Nyheten Beosound Edge er en kraftig trådløs høyttaler med 360 graders lydbilde som skal kunne hevde seg mot de heftigste stereosystemene der ute. Høyttaleren kan minne om en gigantisk mynt stilt på kanten, herav navnet Edge. Den kan settes rett på gulvet eller henges på veggen, og er propp full av høyteknologiske løsninger.

Trådløs høyttaler i luksusklassen

(Foto: Bang & Olufsen)

Den sirkelformede høyttaleren er formgitt av industridesigneren Michael Anastassiades, som blant annet har designet flere lamper for italienske Flos, og er utviklet ved B&Os akustiske avdeling i Struer. Høyttaleren er i kjent B&O-stil omkranset av et sømløst stykke blankpolert aluminium, med et direkte integrert , gjennomlysende touch-panel. For å få til det har B&O borret mange mikroskopiske hull der touch-sensoren sitter. Høyttaleren har også bevegelsessensorer, som lar deg styre volumet ved å rulle høyttaleren frem og tilbake. Ganske fiffig!

B&O har skviset inn totalt 5 høyttalerenheter i Edge: To diskanter og mellomtoner spiller i hver sin retning, mens en dedikert basshøyttaler på hele 10 tommer tar seg av de dypere frekvensene. Bassdriveren er spesiallaget med superlav dybde for å få plass i det grunne kabinettet.

(Foto: Audun Hage)

For å kunne håndtere det kraftige lufttrykket som basselementet skaper, er Beosound Edge utstyrt med en annen nyvinning, nemlig en aktiv bassrefleksport. Ved lavere lydstyrker fungerer høyttaleren som et lukket kabinett for størst mulig presisjon. Når man skrur opp volumet vil derimot porten åpnes automatisk for å gi basselementet bedre arbeidsbetingelser. Den innebygde DSP-modulen optimaliserer lyden til hver setting. Bang & Olufsen sammenligner det med vingen på en sportsbil, som heves automatisk ved høyere hastigheter.

Beosound Edge er utstyrt med AirPlay 2, Chromecast og Bluetooth, hvilket gjør den kompatibel med de fleste musikkilder. Den kan også inngå som del av et større B&O lydsystem. Edge har ikke innebygd stemmestyring, men kan motta kommandorer når den er tilkoblet enten en Google Assistant-kompatibel høyttaler eller en Amazon Echo-kompatibel enhet.

Høyttaleren ble avduket i Berlin rett før den offisielle åpningen av årets IFA-messe, i relativt støyende omgivelser. Beosound Edge greide imidlertid å bryte gjennom støyen med svært fyldig og kraftfull lyd, som fascinerende nok holdt seg like klar og åpen mens vi beveget oss rundt i hallen. Kan dette være den ultimate høyttaleren for sosiale settinger med kanapeer og boblende drikke? Det gjenstår for oss å teste!

Priser og tilgjengelighet
Beosound Edge blir tilgjengelig i midten av november til en veiledende utsalgspris på 30.000 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top