Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Balanse kunstneren

Ingen er bedre til å forene to helt ulike høyttalerprinsipper enn Martin Logan. Spire er det fersk­este eksemplet på at de behersker balansekunsten med hybrider.

Skrevet av / 20.10.08 - 17:13
Balanse kunstneren

Utallige containere og tonn med høyttalere flommer over oss fra produsenter i Østen. Høyttalere som ligner hverandre koster nesten det samme, og låter likt. Høyttalere man møter klint inntil hverandre i en butikk, med en gul prislapp så stor som et spisekart på toppen. De er like interessante som fast food. Et øyeblikks behov er dekket raskt og billig, men særlig minneverdig er det ikke.

Martin Logans høyttalere er som et gourmetmåltid. Man må sannelig betale dyrt for det, og får tilfredsstillelsen ved å ha opplevd noe spesielt. Noe som har vært en berikelse for hjernen, en glede for hjertet og et minne for livet. Og akkurat som et niretters gourmetmåltid med tilhørende viner til hver rett, er høyttalere av Martin Logans kaliber noe man kanskje forteller venner og kjente om i mange år etterpå.

Elektrostat
Amerikanske Martin Logan har lenge spesialisert seg på hybridhøyttalere, hvor to ulike driftsprinsipper smelter sammen til en sømløs musikkgjengiver. Opp gjennom årene har de forsøkt å perfeksjonere to ulike teknikker, og senere høyttalermodeller som Summit og Vantage har lyktes over all forventning. Men akkurat som kokken som aldri blir utlært (de beste kokkene blir ikke det – det er derfor de er best), har ingeniørene hos Martin Logan i Kansas, USA, aldri gitt opp å forbedre elektrostathøyttalerne sine.

Martin Logan Spire er deres nyeste modell. En hybridhøyttaler som forener to ulike driftsformer: En 25 cm konvensjonell bassenhet med aluminiumsmembran, som gjengir alle frekvenser under 320 Hz (grunntoner og bass). Resten tar et nyutviklet elektrostatelement seg av. Elementet, kalt XStat, er basert på teknologi fra Martin Logans nye toppmodell CLX, og består av en flortynn Mylar-membran som er spent opp med vakuum på en stiv vertikal aluramme.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top