Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bærbar KEF-lyd med Porsche Design

Porsche Design(er) hodetelefoner og BT-høyttalere til hifi-produsenten KEF

Skrevet av / 05.10.16 - 18:11
Bærbar KEF-lyd med Porsche Design

Britiske KEF er nok best kjent for sine store, vellydende høyttalere til hi-fi entusiaster.  Men nå vil de prøve å nå ut til flere alminnelige forbrukere ved å lage Bluetooth-høyttalere og hodetelefoner. Og de har fått hjelp med utformingen av Porsche Design.

Foto: KEF
Foto: KEF

Første nyhet er den bærbare og trådløse Gravity One Studio F A. Porsche ville at høyttaleren skulle være av et enkelt stykke aluminium, som ga KEF-ingeniørene en utfordring, da man ikke kun plassere baseenheten slik man vanligvis ville gjort. I stedet måtte de finne opp et basskammer med to motstående baseenheter, som sender ut lyd i bunnen av høyttaleren. Som viste seg å fungere helt ypperlig.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Gravity One har også en mikrofon, som skal brukes til telefonmøter. Den har en 3,5 mm inngang, hvis man vil bruke kabel, og støtter apt-X for å gi bedre lyd enn standard Bluetooth. Det er også en skjult USB-port til lading av mobilen fra høyttalerens batteri. Med et fullt oppladet batteri er høyttaleren i stand til å spille i 10 timer.
Prisen er GBP 330.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Motion One kalles de trådløse in-ear hodetelefonene som også bruker apt-X for bedre trådløs lyd. Kragen har en mikrofon til telefonsamtaler, samt knapper til fjernstyring. De er også vanntette, og har 10 timers batteritid – som gjør dem egnet til både trening og reise.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Det som er interessant er at de har noen unike funksjoner. Du kan fjerne kragen og kablene, og koble til en standard 3,5 mm kabel, som betyr at du kan lytte til HD-lyd uten å bruke batteriet.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Ørepropperne kan også vinkles, det gjør det enklere å tilpasse dem optimalt til dine ører. Det betyr også at de kan bæres på flere måter, enten med ledningen hengende ned, eller i en bue over øret slik at de sitter bedre på plass. Prisen GBP 220.

Foto: KEF
Foto: KEF

Den siste nyheten i rekken er de støyreduserende over-ear-hodetelefonene Space ONe. De er kraftig bygd, og er blant de mest avanserte støyreduserende hodetelefoner vi har sett. KEF har har lagt like stor innsats i innholdet, som i designet. Målet har vært å redusere distraherende bakgrunnsstøy, uten at det skal gå utover lydkvaliteten, noe som ofte er tilfellet på lignende hodetelefoner.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde

Putene er laget av kunstig lær, som tåler svette – og vi synes at de satt riktig godt på hodet. Pris er GBP 370.

Alle nyhetene er tilgjengelige nå!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top