Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

QR Special Edition: Audiovector fornyer sin viktigste høyttalerserie

Audiovector QR Special Edition har flere nyvinninger som skal gi betydelig oppgradering i lydkvalitet.

Skrevet av / Oppdatert: 05.02.24 - 14:30 // Først publisert: 6. des 2023, kl. 08:00
QR Special Edition: Audiovector fornyer sin viktigste høyttalerserie

Audiovector har oppgradert sin allerede høyt ansette QR-serie til Special Edition. Lyd & Bilde har tidligere kåret både den minste gulvstående QR3 og den største QR7 til Årets beste høyttalere i sin kategori, i henholdsvis 2016 og 2022.

Nå er den nye QR Special Edition-serien i handelen, og den lover å være mer åpen, dynamisk, detaljert og musikalsk tilfredsstillende enn forgjengerne.

Audiovector QR 7 SE er flaggskipet i QR SE-serien, medt 2×8-tommers basselementer, en 6-tommers mellomtone og en avansert AMT-diskant. Tilgjengelig i fargene Black Piano, Dark Walnut og White Silk. (Foto: Audiovector)

Nærmere musikken med innovasjon

Som andre Audiovector-høyttalere er den nye QR Special Edition-serien utviklet og produsert i Danmark.

Audiovector denne gangen satt seg mål om å bringe lytterne nærmere musikkens sjel. Blant annet med nye kondensatorer i delefilteret, som skal gi en renere diskant og forbedret detaljering. Forbedret varmefordeling via metallinnkapslede motstander sørger for mer stabil drift ved høye effekter, og til slutt har vi en kryogenisk behandlet internkabling. Audiovector er sterk tilhenger av å fryse ned lederne så nært det absolutte nullpunkt de klarer, da de mener noe skjer på molekylnivå som forbedrer ledeevnen. Dette er dyrt og vanskelig, og har tidligere bare blitt gjort med de dyreste høyttalermodellene.

Les også Audiovector QR1 Kompaktmodellen QR1 er noe av det beste vi har hørt i sin prisklasse.

Unike høyttalerelementer

I motsetning til mange andre produsenter, har Audiovector valgt å utvikle sine egne høyttalerelementer. Som riktignok produseres utomhus, men skal altså være Audiovectors egen design. Dette skal gi en optimal tilpasning med deres delefilter.

Talespoler med såkalt lav hysterese betyr at de avmagnetiseres straks magnetfeltet fra høyttalerelementenes kraftige magneter avtar. Siden et høyttalerelement beveger seg med magnetiske pulser, vil en kjappest mulig transientrespons være avhengig av denne egenskapen.

Audiovector_QR SE AMT tweeter
Foto: Audiovector

«Bånddiskanter»

QR-seriens AMT (Air Motion Transformer) diskantelementer er ifølge Audiovector blant de raskeste på markedet. Basert på Dr. Oscar Heils teknologi fra 1960-tallet, reagerer elementene over 40.000 Hz og gir bedre spredning enn domer. Den forgylte grillen som dekker den lette polyestermembranen (mylar) skal redusere uønskede sibilanter og forbedrer integrasjonen med mellomtoneelementet.

Les også Audiovector QR Wall Audiovector QR Wall er blant de minste i sin klasse. Det merkes i bassen, men det finnes andre grunner til å vurdere dem.

Kabinetter med høy tetthet

Kabinettene i QR Special Edition-serien er produsert av høytetthets fibertre (HDF) av løv, og er godt avstivet for å kombinere høy styrke med lav resonans. Bassrefleksporten skal være ekstra godt avstemt, for en mer presis og detaljert bassgjengivelse.

Til syvende og sist er misjonen med de nye høyttalerne en enda bedre lytteopplevelse og større eieglede. Og Audiovector lover at forbedringene er tydelige fra første tone.

Audiovector QR Special Edition series 2
Foto: Audiovector

Audiovector QR Special Edition: Pris og tilgjengelighet

Den nye QR Special Edition-serien fra Audiovector er tilgjengelig nå, og prisene er som følger:

  • QR1 SE (kompakthøyttaler)  17990 kr / par
  • QR3 SE (gulvhøyttaler)  30990 kr / par
  • QR5 SE (gulvhøyttaler)  47990 kr / par
  • QR7 SE (gulvhøyttaler)  65990 kr / par
  • QR C SE (senterhøyttaler)  13990 kr / stk
  • QR Wall SE (on-wall-høyttaler)  17990 kr / par
  • QR Sub SE (subwoofer)  18990 kr / stk

Mer info: audiovector.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “QR Special Edition: Audiovector fornyer sin viktigste høyttalerserie”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top