Audiostatic lover billige elektrostater

Nederlandsk produsent vil lage rimelige fulltoneelektrostater som er lett å drive - og ikke krever 230 volt for å fungere.

Skrevet av / 12.10.15 - 13:23
Audiostatic lover billige elektrostater

Høyttalere bygget etter elektrostatprinsippet leverer gjerne lyd i særklasse, hva angår åpenhet, impulsrespons og lav forvrengning. Desverre er de også kostbare, krevende for forsterkeren, og så må de være enorme for å kunne spille bass, da det ikke er noe kabinett til å forhindre akustisk kortslutning (utfasing) mellom for- og bakside.

Nederlandske NAudiostatic er imidlertid på vei med en elektrostathøyttaler som bryter med alle de nevnte lovene.

I følge hjemmesiden for Audiostatics amerikanske distributør, Essence Audio, vil det mannshøye (176 x 30 cm) elektrostatpanelet ha et frekvensområde på 20 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB) og en følsomhed på 87 dB. Det er meget pent, og vi har umiddelbart vanskelig for å forstå hvordan det skal kunne la seg gjøre uten hjelp fra dynamiske elementer i bassområdet.

Det mest bemerkelsesverdige ved de nye høyttalerne er imidlertid at de ikke krever tilkobling til strømnettet for å bygge opp de mange tusen volt som normalt kreves som forspenning for å få en elektrostathøyttaler til å fungere. Panelet får all sin spenning fra forsterkerens utgangssignal.

Og så er det prisen: 1.780 euro pluss moms, men inkludert forsendelse. Det burde gi en norsk pris med moms på drøyt 20.000 kroner for et par. Det er superbillig til en elektrostat å være!

audiostatic-new-model
Illustrasjon: Audiostatic / Essence-Audio

Det låter nesten for godt til å være sant, og foreløpig har vi altså bare sett en dataillustrert modell av høyttaleren. Men Bob Rapoport fra Essence Audio har vært med i bransjen lenge, og virker som en person som faktisk vet hva han snakker om. La oss håpe at det også er tilfellet denne gang. Vi har i hvert fall blitt skrevet opp for et testeksemplar, når dette er klart.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top