Search
Generic filters

Audiostatic lover billige elektrostater

Nederlandsk produsent vil lage rimelige fulltoneelektrostater som er lett å drive - og ikke krever 230 volt for å fungere.

Høyttalere bygget etter elektrostatprinsippet leverer gjerne lyd i særklasse, hva angår åpenhet, impulsrespons og lav forvrengning. Desverre er de også kostbare, krevende for forsterkeren, og så må de være enorme for å kunne spille bass, da det ikke er noe kabinett til å forhindre akustisk kortslutning (utfasing) mellom for- og bakside.

Nederlandske NAudiostatic er imidlertid på vei med en elektrostathøyttaler som bryter med alle de nevnte lovene.

I følge hjemmesiden for Audiostatics amerikanske distributør, Essence Audio, vil det mannshøye (176 x 30 cm) elektrostatpanelet ha et frekvensområde på 20 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB) og en følsomhed på 87 dB. Det er meget pent, og vi har umiddelbart vanskelig for å forstå hvordan det skal kunne la seg gjøre uten hjelp fra dynamiske elementer i bassområdet.

Det mest bemerkelsesverdige ved de nye høyttalerne er imidlertid at de ikke krever tilkobling til strømnettet for å bygge opp de mange tusen volt som normalt kreves som forspenning for å få en elektrostathøyttaler til å fungere. Panelet får all sin spenning fra forsterkerens utgangssignal.

Og så er det prisen: 1.780 euro pluss moms, men inkludert forsendelse. Det burde gi en norsk pris med moms på drøyt 20.000 kroner for et par. Det er superbillig til en elektrostat å være!

audiostatic-new-model
Illustrasjon: Audiostatic / Essence-Audio

Det låter nesten for godt til å være sant, og foreløpig har vi altså bare sett en dataillustrert modell av høyttaleren. Men Bob Rapoport fra Essence Audio har vært med i bransjen lenge, og virker som en person som faktisk vet hva han snakker om. La oss håpe at det også er tilfellet denne gang. Vi har i hvert fall blitt skrevet opp for et testeksemplar, når dette er klart.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.