Search
Generic filters

Årets beste surroundhøyttalere

Med sin spesielle kuleform i helstøpt aluminium skiller disse Focal-høyttalerne seg ut i mengden, og at de dessuten låter bra gjør ikke saken dårligere.

Focal er kanskje mest kjent for sin Utopia-serie, men har også andre i et betydelig lavere prisnivå, for eksempel Focal Dôme 5.1. Høyttalerne føles solide til tross for størrelsen og oser av kvalitet. Vårt testeksemplar er lekkert rødt, men føler du at det er for vågalt finnes de også i sober sort eller stilrent hvitt. Bordstativet er til å vinkle, noe som gjør det mulig å henge høyttalerne på veggen eller kanskje til og med i taket om du skulle ønske det. Subwooferen er en liten kul sak som minner om en retro papirkurv fra Ikea, det er bare pedalen som mangler.

Lydkvaliteten
Focal Dôme 5.1 leverer imponerende mye lyd fra sine relativt små høyttalere og lydbildet er naturlig og avslappende, men likevel meget engasjerende uten å være for påtrengende, bade når det gjelder musikk og film. Mellomregister og diskant samarbeider på en behagelig måte med fin oppløsning i toppen. Lydbildet er åpent og luftig, og stemmer skilles fint fra instrumenter uten at det føles sprikende. Klangen i stemmene gir gåsehud og bassen gjør så absolutt sin jobb, selv om vi kanskje hadde ønsket en anelse mer kontroll. Når du ser på film har denne pakken en slående evne til virkelig å sette deg midt i hendelsenes sentrum.

Det, sammen med fleksibilitet i fargevalg og det faktum at du også kan velge mellom en mengde ulike farger på frontgrillen, gjør Focal Dôme 5.1 til et vinnende system som sikkert kan passe til de aller fleste mennesker og i de aller fleste hjem, uansett smak.

Les testen her

 

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.