Årets beste surroundhøyttalere

Med sin spesielle kuleform i helstøpt aluminium skiller disse Focal-høyttalerne seg ut i mengden, og at de dessuten låter bra gjør ikke saken dårligere.

Skrevet av / 28.01.13 - 14:51
Årets beste surroundhøyttalere

Focal er kanskje mest kjent for sin Utopia-serie, men har også andre i et betydelig lavere prisnivå, for eksempel Focal Dôme 5.1. Høyttalerne føles solide til tross for størrelsen og oser av kvalitet. Vårt testeksemplar er lekkert rødt, men føler du at det er for vågalt finnes de også i sober sort eller stilrent hvitt. Bordstativet er til å vinkle, noe som gjør det mulig å henge høyttalerne på veggen eller kanskje til og med i taket om du skulle ønske det. Subwooferen er en liten kul sak som minner om en retro papirkurv fra Ikea, det er bare pedalen som mangler.

Lydkvaliteten
Focal Dôme 5.1 leverer imponerende mye lyd fra sine relativt små høyttalere og lydbildet er naturlig og avslappende, men likevel meget engasjerende uten å være for påtrengende, bade når det gjelder musikk og film. Mellomregister og diskant samarbeider på en behagelig måte med fin oppløsning i toppen. Lydbildet er åpent og luftig, og stemmer skilles fint fra instrumenter uten at det føles sprikende. Klangen i stemmene gir gåsehud og bassen gjør så absolutt sin jobb, selv om vi kanskje hadde ønsket en anelse mer kontroll. Når du ser på film har denne pakken en slående evne til virkelig å sette deg midt i hendelsenes sentrum.

Det, sammen med fleksibilitet i fargevalg og det faktum at du også kan velge mellom en mengde ulike farger på frontgrillen, gjør Focal Dôme 5.1 til et vinnende system som sikkert kan passe til de aller fleste mennesker og i de aller fleste hjem, uansett smak.

Les testen her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top