Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Aktive horn fra Avantgarde

Dansk teknologi driver tysk høykvalitets lyd i en lifestyle hornhøyttaler fra Avantgarde Acoustic.

Skrevet av / 28.08.13 - 13:25
Aktive horn fra Avantgarde

På årets München-messe fikk vi se en meget spennende høyttaler, ZERO1, fra Avantgarde Acoustic, som da ble vist som en prototype. Nå presenterer Avantgarde Acoustic det ferdige alt-i-ett-musikkanlegget ZERO1 på neste ukes store elektronikkmesse, IFA i Berlin.

Tyske Avantgarde Acoustic har produsert iøynefallende høyttalere basert på hornteknologi i over 20 år. I samarbeid med danske HOLM Acoustics har de nå utviklet verdens første fullintegrerte hornhøyttalersystem rettet mot det kritiske lifestyle-segmentet. Systemet har all elektronikk integrert i kabinettet, og forbindelsen mellom høyttalerne opprettholdes via trådløs teknologi, slik at det ikke finnes skjemmende ledninger mellom høyttalerne. ZERO1 spiller av lyd fra både digitale og analoge kilder og kan brukes med for eksempel Apples AirPort Express optiske digitalutgang, så musikk kan avspilles direkte fra iPad eller iPhone i høyeste kvalitet. Systemet kan også drives direkte fra en datamaskin via USB.

zero1_perspective_01_a4_4c

Thomas Holm fra HOLM Acoustics sier: ”Tradisjonelt har hornhøyttalere en klumpete størrelse, men har klare fordele med høy følsomhet, så de kan spille meget høyt uten å bruke mye energi. I en verden hvor vi konstant må tenke på våre ressurser, er hornet genialt, fordi det er cirka 10 ganger mer energieffektivt enn normale høyttalere. Med hensyn til design i forhold til lydgjengivelse er det imidlertid en del negative aspekter, som gir store og klossete systemer. Ved hjelp av digital teknologi kan disse negative aspektene oppheves, så det kan jobbes i et rom kun bundet til designerens idé. Ved å bruke digital signalprosessering fra danske HOLM Acoustics har Avantgardes designere kunne formgi et lydsystem uten lydmessige kompromisser, med et kompakt og meget visuelt moderne uttrykk, som nett integreres i et hjem, hvor man lever. Et system som spiller med pondus og presisjon, selv når det er fest.”

taaimport.no

zero1_view_exploded_assembly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top