Aktiv nyhet fra KEF

Det måtte skje: Nå kommer også KEF med aktive høyttalere, og de nye X300A virker lovende.
Annonse
Annonse
forfatter

Aktive høyttalere er i vinden som aldri før. Ikke så rart, for med innebygd forsterker trenger du bare koble til en PC eller digital musikkspiller – og vips, så har du et stereoanlegg.

Nå har folkene hos KEF også fått opp ørene for aktive høyttalere, og lanserer X300A, en fullaktiv høyttaler med KEFs karakteristiske Uni-Q koaksialelement.

I tillegg til doble forsterkere på henholdsvis 50 og 20 watt til bass/mellomtone og diskant, har KEF X300A innebygd 24bit/96kHz D/A konverter som gjør lyden fra digitale kilder om til vakre analoge toner. Tilkoblingen skjer via USB, eller 3,5mm minijack-inngang.En kul detalj er at høyttalerne kommuniserer trådløst med hverandre, slik at det holder å koble til lyden på en høyttaler.

KEF har for øvrig prioritert bort tradisjonelle XLR og RCA analoginnganger, som forteller oss at dette nok er høyttalere beregnet på skrivebord og PC-situasjoner snarere enn hi-fi anlegget i stua. Eller kanskje det bare er KEF som ikke ønsker å trå for langt inn på jaktmarkene til sine egne passive høyttalere?

Annonse

Uansett, basert på erfaringen med KEFs Uni-Q høyttalere er vi spente på hva KEF har fått til med den aktive varianten. Med separat forsterker til bass og diskant slipper lydsignalet nemlig å måtte gå gjennom et delefilter med metervis med kobbertråd, og tar heller snarveien rett inn i høyttalerelementet. Kombinert med den konsentrerte lydspredningen fra Uni-Q elementet, borger det for meget åpen, ren og presis lyd fra KEF-høyttalerne.

Akkurat det vi håper å finne mer ut av snart, for de nye KEF-høyttalerne er naturligvis bestilt til test! I mellomtiden kan du lese testen av de passive R100 her.

www.kef.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.