Aktiv nyhet fra KEF

Det måtte skje: Nå kommer også KEF med aktive høyttalere, og de nye X300A virker lovende.

Aktive høyttalere er i vinden som aldri før. Ikke så rart, for med innebygd forsterker trenger du bare koble til en PC eller digital musikkspiller – og vips, så har du et stereoanlegg.

Nå har folkene hos KEF også fått opp ørene for aktive høyttalere, og lanserer X300A, en fullaktiv høyttaler med KEFs karakteristiske Uni-Q koaksialelement.

I tillegg til doble forsterkere på henholdsvis 50 og 20 watt til bass/mellomtone og diskant, har KEF X300A innebygd 24bit/96kHz D/A konverter som gjør lyden fra digitale kilder om til vakre analoge toner. Tilkoblingen skjer via USB, eller 3,5mm minijack-inngang.En kul detalj er at høyttalerne kommuniserer trådløst med hverandre, slik at det holder å koble til lyden på en høyttaler.

KEF har for øvrig prioritert bort tradisjonelle XLR og RCA analoginnganger, som forteller oss at dette nok er høyttalere beregnet på skrivebord og PC-situasjoner snarere enn hi-fi anlegget i stua. Eller kanskje det bare er KEF som ikke ønsker å trå for langt inn på jaktmarkene til sine egne passive høyttalere?

Uansett, basert på erfaringen med KEFs Uni-Q høyttalere er vi spente på hva KEF har fått til med den aktive varianten. Med separat forsterker til bass og diskant slipper lydsignalet nemlig å måtte gå gjennom et delefilter med metervis med kobbertråd, og tar heller snarveien rett inn i høyttalerelementet. Kombinert med den konsentrerte lydspredningen fra Uni-Q elementet, borger det for meget åpen, ren og presis lyd fra KEF-høyttalerne.

Akkurat det vi håper å finne mer ut av snart, for de nye KEF-høyttalerne er naturligvis bestilt til test! I mellomtiden kan du lese testen av de passive R100 her.

www.kef.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.